O-STA

Pripravljeni, pozor ... raziskujemo in ustvarjamo ... v Kampu Menina, Kranju, Ljubljani in na Slivniškem Pohorju

Ljubljana, 20. 8. 2010 - V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) mladim v času poletnih počitnic tudi letos ponujamo tabore s področja naravoslovja in tehnike, s katerimi jim omogočamo pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje lastnih sposobnosti.

Letos smo že izvedli 13 mladinskih raziskovalnih taborov in ustvarjalnih poletnih šol, ravno danes pa s svojim delom v Kampu Menina zaključujejo udeleženke in udeleženci Poletne šole radioamaterstva, ki so se od nedelje spopadali z izzivi radiotehnike. Udeleženci tabora za Zoisove štipendiste Kreativne multimedije, ki se te dni v Kranju srečujejo z multimedijskimi skrivnostmi video produkcije ter digitalne fotografije, bodo jutri obiskali RTV Slovenije in se seznanili z uporabno vrednostjo pridobljenega znanja. Pridružila se jim bo tudi skupina nadarjenih mladostnikov, ki se bodo od jutri dalje na taboru Komunikativen.si v Ljubljani, kateri bo potekal v sodelovanju z Laboratorijem za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko, posvetila spoznavanju in ustvarjanju na področju video produkcije, programiranjem v Linux okolju in izzivi sodobnih komunikacijskih omrežij in storitev.

V nedeljo pa bodo na svoj račun prišli še mladi logiki in računalničarji, ki bodo v sklopu Poletne šole logike oz. Poletne šole računalništva zasedli Slivniško Pohorje ter svoje možgane kodrali z logičnimi ugankami ter programiranjem v tehnologiji .NET oz. bodo pridobivali uporabna znanja o strojni opremi in delovanju različnih strežnikov.

Seznam vseh taborov in dodatne informacij lahko dobite na http://tabori.zotks.si. Veseli bomo tudi vsakršne napovedi taborov oz. poročanja s terena.

KONTAKTNA OSEBA: Tjaša Toni, vodja projekta, tabori@zotks.si, 040 512 880.