O-STA

MiaSolé je podpisal dolgotrajno 600MW-vredno pogodbo z juwi Solar

SANTA CLARA, Kalifornia - (BUSINESS WIRE) - MiaSolé, vodilni proizvajalec tankoslojnih fotovoltaičnih solarnih celic iz baker-indij-galijevega selenida (CISG), je danes oznanil sklenitev večletne okvirne pogodbe o dobavi CISG modulov juwi Solar GmbH.

V pogodbi je začrtana dobava 50 MW v 2011 in 600 MW v celotnem pogodbenem obdobju. Okvirna pogodba predstavlja naslednji korak v dolgotrajnem sodelovanju med obema stranema.

"Juwi ima odlično preteklost v razvijanju in izvajanju projektov na številnih kontinentih," je povedal Joe Laia, direktor MiaSolé. "Veseli smo, da smo strategijo našega podjetja lahko povezali z njihovo zgodovino in izkušnjami."

"Dolgotrajna narava in vrednosti zaobjete v tej dobavni pogodbi z MiaSolé bodo juwi omogočile, da nadaljuje s svojim načrtom hitre rasti," je povedal Lars Falck. "V prevladujoče nepredvidljivem okolju MiaSolé dokazuje, da je odličen partner. Smo zeli navdušeni nad njihovim proizvodom. Kakovost in profesionalnost bosta MiaSolé omogočila hitro osvajanje trga."

O MiaSolé

MiaSolé je pionir in vodilni razvijalec tankoslojnih fotovoltaičnih solarnih celic iz baker-indij-galijevega selenida (CISG), enega najcenejših in najučinkovitejših solarnih celic na svetu. MiaSoléjeva prvenstvena naloga je pospeševanje nenavadnih potencialov rabe sončne energije kot konkurenčnega obnovljivega vira energije in omogočiti pariteto omrežja do 2012. S sedežem v Kaliforniji, MiaSolé trenutno upravlja dve proizvodni enoti in bo začela graditi tretjo še v 2010. Dodatne podatke o podjetju lahko najdete na www.miasole.com.

O juwi Group

Juwi je eden vodilnih razvijalcev projektov na področju obnovljive energije. To nemško podjetje že od 1996 oblikuje, gradi, financira in upravlja sončne, vetrne in bio elektrarne. Direktorja in ustanovitelja Fred Jung in Matthias Willenbacher sta juwi razvila iz podjetja z le dvema zaposlenima v mednarodno aktivno skupino z več kot 900 zaposlenimi in letnimi prihodki okoli 900 milijonov evrov (napoved za 2010). Do danes je juwi namestil okoli 1300 fotovoltaičnih sistemov s kapaciteto več kot 500 megavatov. Med njimi je tudi ena največjih sončnih elektrarn na svetu, ki stoji na vzhodu Nemčije in več kot 400 vetrnih turbin, ki proizvajajo okoli 600 megavatov. Juwi ima hčerinska podjetja v Nemčiji, ZDA, Franciji, Italiji, Španiji, na Češkem, v Grčiji, Poljski in Kostariki.
www.juwi.com



Kontakti:

MiaSolé
Ben Williams, 408-919-5770
ben.williams@miasole.com