O-STA

Miasolé presegel 14-odstotni izkoristek s komercialnim tankoplastnim fotovoltaičnim modulom

Nacionalni laboratorij za obnovljive vire energije potrdil 14,3-odstotni izkoristek na enem kvadratnem metru CIGS celic, kar potrjuje velik potencial tankoplastnih celic, da postanejo konkurenčen vir energije

SANTA CLARA, Kalifornija, ZDA.--(BUSINESS WIRE)-- MiaSolé, vodilni proizvajalec tankoplastnih baker-indij-galij-diselenidnih (CIGS) fotovoltaičnih celic, je danes sporočil, da je Nacionalni laboratorij za obnovljive vire energije (NREL) pri ameriškem Ministrstvu za energetiko neodvisno potrdil 14,3-odstotni izkoristek velikih proizvodnih modulov (velikosti enega kvadratnega metra).

14,3 odstotka je doslej najvišji neodvisno potrjen izkoristek za komercialne fotovoltaične CIGS celice.

"Zadovoljni smo, da še naprej dosegamo napredek pri tehnološki izvedbi, zmanjševanju stroškov in proizvodni časovnici," je dejal Dr. Joseph Laia, glavni izvršni direktor podjetja Miasolé.

Miasolé sedaj skupaj z bančnim kreditiranjem ponuja fotovoltaične module, ki so podobno učinkoviti kot polikristalni moduli, a imajo nižje proizvodne stroške.

Miasolé je razvil edinstven proizvodni postopek, pri katerem se CIGS nalaga na fleksibilno podlago iz nerjavečega jekla, pri tem pa se vse plasti, potrebne za visoko učinkovit fotovoltaičen modul, nalagajo v enem samem procesu. Miasolé je edini proizvajalec tankoplastnih fotovoltaičnih modulov, ki na vseh stopnjah proizvodnje za nanašanje plasti uporablja naprševanje, s čimer dosega nižje proizvodne stroške in krajši čas proizvodnje.

Miasolé je v prvem polletju letošnjega leta dobavil za 6,5 MW modulov, v celotnem letu pa načrtuje prodajo skupno 22 MW modulov. Izdelki podjetja so namenjeni predvsem za velike proizvajalce električne energije in neodvisne proizvajalce, ki module uporabljajo za namestitev na strehah ali na tleh.

O NREL

NREL je glavni laboratorij ameriškega Ministrstva za energetiko za obnovljive vire energije in raziskave o energetski učinkovitosti. NREL skupaj upravljata ministrstvo in Združenje za obnovljive vire energije (The Alliance for Sustainable Energy).

O podjetju MiaSolé (www.MiaSolé.com)

Miasolé je inovator in vodilni proizvajalec tankoplastnih baker-indij-galij-diselenidnih (CIGS) fotovoltaičnih celic, ki spadajo med najcenejše in najbolj učinkovite fotovoltaične celice na svetu. Glavni cilj podjetja je promoviranje izjemnega potenciala sončne energije kot konkurenčnega, obnovljivega vira energije in doseganje zadostne učinkovitosti, da bo sončna energija do leta 2012 stroškovno konkurenčna z energijo iz tradicionalnih virov. Miasolé ima sedež v Kaliforniji, kjer ima dva proizvodna obrata. Odprtje tretjega je načrtovano za 2010.

Kontakti

MiaSolé
Ben Williams, 408-919-5770
Ben.williams@miasole.com

Vir: MiaSolé

Ta izjava za javnost je na voljo tudi na spletu:
http://www.businesswire.com/news/home/20100901006734/en