O-STA

Zavod Ypsilon praznoval prvo obletnico delovanja

Ljubljana, 29. oktober 2010 - V sredo je Zavod Ypsilon v dvorani Mercurius v BTCju praznoval prvo obletnico delovanja, na kateri se je zbralo več kot 250 članov, partnerjev in prijateljev. Leto dni delovanja je preseglo zastavljene rezultate ob ustanovitvi in mladi so v družbi pustili pozitivno sled. Njihovo delo in načrte za prihodnost so spodbudili ministrica za gospodarstvo mag. Darja Radić ter drugi uspešni gospodarstveniki. Med njimi sta Emil Tedeschi in dr. Peter Kraljič sodelovala pri podelitvi nagrad Ypsilon+, ki so nagradile najbolj drzne posameznike v petih različnih kategorijah. Ob tej priložnosti je Zavod Ypsilon naznanil tudi delovanje AkademYe in predstavil svojo novo grafično podobo.

Zavod Ypsilon, ki združuje mlade uspešne posameznike med 20 in 30 letom, je na včerajšnjem dogodku predstavil uspešno delovanje in rezultate v prejšnjem letu. V prvem letu obstoja so organizirali devet dogodkov, ki so mladim prinesli neposreden prenos znanja starejše generacije in medgeneracijsko sodelovanje. Sodelovali so tudi pri treh partnerskih dogodkih in pokazali odprtost za družbeno odgovornost ter medkulturne razlike. Njihovo proaktivnost in zavzemanje je včeraj spodbudila ministrica za gospodarstvo, mag. Darja Radić, ki je potrdila, da na mladih svet stoji: "Mladi imate ogromno za ponuditi, ste ustvarjalni, talentirani in nam predstavljate stvari z nove, sveže, drugačne perspektive. Nove generacije ste tudi bolj vešče v digitalni tehnologiji in tako bolj zaposljive, pa tudi bolj podjetne in tako prispevate k razvoju skupnosti in gospodarstva."

Zavod Ypsilon ima trenutno 122 članov, ki so dejavni v podjetništvu, menedžmentu, na raziskovalnih in akademskih področjih, kulturi in umetnosti ter politiki. V tem letu so njihovi člani tako napredovali v svojih službah, ustvarili svoje družbe ter preskakovali ovire in sprejemali pomembne odločitve. Smernice in nasvete pri svojem delovanju sta mladim posredovala osrednja gosta Emil Tedeschi, predsednik Atlantic Grupe, ki jih je pozval k večji povezanosti, sodelovanju in dialogu v naši regiji, medtem ko jih je dr. Peter Kraljič opozoril: "Svoboda je velika vrednost, ki jo preveč izkoriščamo, zato je na mladih, da prevzamete odgovornost."

Ob tej priložnosti je Zavod Ypsilon podelil tudi nagrade Ypsilon+, ki bodo postale vsakoletne nacionalne nagrade za najbolj drzne posameznike in organizacije. Podelili so jih v petih kategorijah, in sicer GenYalec leta, PriYatelj leta, SodelovanYe leta, MediY leta in DejanYe leta. Praznovanje pa je prineslo še eno novost v delovanju zavoda. Z 8.11.2010 namreč pričnejo z AkademYo, ki jo bo s prvim izobraževanjem otvoril prof. dr. Janek Musek. AkademYa bo članom prinesla strokovna znanja slovenskih strokovnjakov in mladim podala vpogled v zahteve sodobnega poslovnega sveta. Žiga Vavpotič, strokovni direktor Zavoda Ypsilon pravi: "Največ o nas pove, da je kljub času počitnic polna dvorana izjemnih ljudi in to nam veliko pomeni. Še naprej bomo delali dobro, odpirali pomembne teme. Biti član Zavoda Ypsilon postaja referenca v širši družbi in zato smo na naše člane izjemno ponosni."

Druženje sta popestrila tudi gostitelj srečanja Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, ki se je mladih v preteklosti malce bal, sedaj pa ugotavlja, da brez njih ne gre in predsednik Državnega Sveta mag. Blaž Kavčič, ki je mlade pozval k inovativnosti. Srečanje pa je potekalo tudi ob spremljavi dobre glasbe, za katero je poskrbela Ustanova Gallus s pianistko Brino Kozlevčar, medtem ko je prireditev povezovala vedno elegantna Živa Vadnov.

DODATNE INFORMACIJE:

Uršula Butkovič

Tel. št: 051 600 340

Mail: ursula.butkovic@ypsilon.si

Zavod Ypsilon, Mirje 15, 1000 Ljubljana

www.ypislon.si