O-STA

European Business Awards okronal 10 podjetniških prvakov stare celine

16. november 2010, 15:15 UTC

LONDON--(BUSINESS WIRE)-- Vrhunska smetana evropskega podjetništva se je zbrala, da bi praznovala skupen uspeh in čestitala dobitnikom nagrad v desetih kategorijah v finalu poslovnih nagrad European Business Awards 2010.

Na podelitvi prestižnih nagrad, ki je v torek potekala v pariškem hotelu Westin, je sto dobitnikov nagrade Ruban d'Honneur zadrževalo dih v pričakovanju, katera podjetja bodo okronana kot prejemniki nagrad European Business Awards za leto 2010. Vzpodbujali so jih navzoči voditelji držav, predstavniki industrije, podjetniki in lastniki medijev, skupaj s predstavniki iz 27 evropskih držav članic, držav v razvoju in držav, ki se približujejo EU.

Raznolika skupina prijavljenih, ki pokrivajo področja od ribogojništva ali obnovljivih virov energije in lahkih letal do dermatoloških izdelkov, je resnično uspešno preživela nedavno ekonomsko neurje in je ustvarila skupni dobiček preko 766 milijard evrov (6 % BDP Evropske unije) in skupaj zaposluje preko 3,5 milijona ljudi.

Adrian Tripp, direktor družbe European Business Awards je povedal: "Kvaliteta letošnjih prijavljenih za nagrade European Business Awards je presenetljivo visoka in imeli smo čast, da smo pregledovali delo najbolj dinamičnih organizacij v Evropi. Prejeti to nagrado je izreden poklon, saj naša žirija vsako leto zvišuje pričakovane standarde in jo je težko zadovoljiti. V čast nam je bilo videti zmago teh podjetij in z veseljem bomo opazovali nadaljevanje njihovih zgodb o uspehu."

Alan Keir, generalni direktor skupine HSBC in njen svetovni sovoditelj za svetovno bančništvo, je dodal: "Letošnji prijavljeni kažejo, da je evropsko podjetništvo še kako živo in da imamo izjemne organizacije, ki cvetijo in se širijo ne glede na nedavno gospodarsko občutljivo situacijo."

Verjamemo, da je ključnega pomena, da priznamo in proslavimo izjemno iznajdljivost, podjetnost in inovativnost, ki poganjajo uspeh regije in naš sloves na svetovnem odru. Letošnja zmagovalna podjetja naj služijo kot navdih za organizacije širom Evrope in prav zaploskati moramo njihovim pomembnim dosežkom, ki so jim zagotovile prejetje nagrade European Business Award."

Finalisti so povedali, da vedno bolj gledajo preko meja svojih držav, saj naj bi bilo to ključ do uspeha in preživetja v vedno bolj konkurenčnem svetu. Evropska podjetja so celo tako samozavestna glede svojega vpliva na svetovnem trgu, da vsako tretje želi na globalni ravni prevzeti prevlado v svojem sektorju.

V diskusijah v okviru podelitve nagrad European Business Awards je kot tema prevladovala globalizacija, okrogla miza pred podelitvijo pa se je osredotočala na internacionalizem in svetovno trgovino.

Seznam zmagovalcev za leto 2010:

· nagrada za podjetniško vzdržnost - Fairtrade Foundation (Velika Britanija)

· nagrada za delodajalca leta - &Samhoud (Nizozemska)

· nagrada HSBC za strategijo rasti leta - Infinis (Velika Britanija)

· nagrada RSM International za podjetnika leta - Taxback.com (Irska)

· nagrada za osredotočanje na stranke - Etiketten Carnini (Avstrija)

· nagrada Infosys za podjetje leta - Milicom International Cellular SA (Luksemburg)

· nagrada za okoljsko osveščenost - A.P Moller Maersk Group (Danska)

· nagrada UKTI za inovacije - Pipistrel d.o.o Ajdovščina (Slovenija)

· nagrada Infosys za malo podjetje leta (pod 60 milijonov evrov) - Softonic.com (Španija)

· nagrada direktor leta - Wissol Group (Gruzija)

KONEC

Kontakt

European Business Awards
Angela Lovell
telefon: +44-(0)207-234-3552
e-mail: angela.lovell@businessawardseurope.com

Vir: European Business Awards

To izjavo za javnost si lahko ogledate v angleščini na naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20101116006561/en