O-STA

Razglašeni prejemniki Evropskih poslovnih nagrad za leto 2011

BARCELONA--(BUSINESS WIRE)-- Evropska poslovna elita se je danes zbrala na razglasitvi 11 prejemnikov letošnjih Evropskih poslovnih nagrad.

V najbolj zahtevnem evropskem poslovnem tekmovanju so bili zmagovalci izbrani iz ožjega izbora 111 prejemnikov nagrad programa Ruban d'Honneur, v katerem je sodelovalo več kot 15.000 organizacij iz 30 evropskih držav.

Prejemniki Evropskih poslovnih nagrad, s katerimi se nagrajujejo najboljše organizacije na svojih področjih, predstavljajo širok razpon panog, od kozmetike, strojništva, mode in spletnih podjetij do predelovalnih industrij in transporta.

Zmagovalci so prejeli čestitke udeležencev, med katerimi so bili predsedniki držav, vodilni industrialci, podjetniki, gospodarstveniki, lastniki medijev in akademiki iz 30 evropskih držav.

Celoten seznam zmagovalcev za 2011:

  • Nagrada za zaposlovalca leta: Global Bilgi A.Ş. - Turčija
  • Nagrada za osredotočenost na kupce: TAXIS G7 - Francija
  • Nagrada za trajnostno okoljsko in korporativno naravnanost: Poslovna skupina Mercator - Slovenija
  • HSBC nagrada za izvoz/uvoz: Sheffield Forgemasters International Ltd - Združeno kraljestvo
  • HSBC nagrada za mednarodno rast leta: Software AG - Nemčija
  • Infosys nagrada za podjetja s prodajo od 0 do 25 milijonov evrov: Companeo - Francija
  • Infosys nagrada za podjetja s prodajo od 26 do 150 milijonov evrov: bigpoint - Nemčija
  • Infosys nagrada za podjetja s prodajo več kot 150 milijonov evrov: H&M - Švedska
  • RSM nagrada za mednarodnega podjetnika leta: Maesa Group (Julien Saada & Gregory Mager) - Francija
  • UKTI nagrada za inovativnost: SENER - Španija
  • Izbor predsedujočega: Byurakn LLC - Armenija

Belgijski premier in eden izmed članov žirije EBA Yves Leterme ter Adrian Tripp, glavni izvršni direktor Evropskih poslovnih nagrad, sta 11 zmagovalcev označila za "levjesrčne evropskega gospodarstva".

Adrian Tripp je dejal: "Zmagovalci letošnjih Evropskih poslovnih nagrad so dokazali, da evropski gospodarstveniki in njihovi delavci zopet izkazujejo pogum, odpornost, iznajdljivost in agilnost. Videli smo pomembne prispevke iz Vzhodne Evrope in Turčije, kjer kandidati za nagrade niso samo obstali v ekonomskem viharju ampak so se uspešno razvijali. Sodelujoča podjetja imajo skupne prihodke od prodaje v višini več kot enega bilijona evrov (8,23% BDP v EU)* in zaposlujejo več kot 2,7 milijona ljudi. Nekateri radi prodajajo pesimizem, ampak vloga nagrad je osvetliti uspeh."

John Casey, vodja poslovnega bančništva za kontinentalno Evropo pri HSBC, je dodal: "Iskrene čestitke vsem prejemnikom Evropskih poslovnih nagrad, ki so v finale prišli skozi zahteven proces ocenjevanja. Teh 11 podjetij, ki predstavljajo raznoliko mešanico držav, panog in velikosti, je dokaz, da v Evropi obstajajo izjemne organizacije, ki kljub trenutnim ekonomskim razmeram dobro poslujejo in rastejo."

"Nedavna HSBC-jeva gospodarska napoved nakazuje strmo rast zunanje trgovine v Evropi v naslednjih 15 letih, saj naj bi zunanja trgovina v Evropi zrasla za 77 odstotkov v primerjavi s 73-odstotno rastjo na svetovni ravni. Zato smo bili še posebej veseli, da mnoga izmed sodelujočih podjetij zasledujejo globalne priložnosti za rast, da bi tako izkoristila svoje potenciale. Poudarjanje uspešnih poslovnih zgodb je pomembno, saj druge navdihuje, motivira in spodbuja."

V okviru dogodka je potekal tudi Poslovni vrh, na katerem so kot gosti nastopili Evropski komisar za trgovino Karl De Gucht, glavna ekonomistka za Evropo pri HSBC Janet Henry ter partner pri A.T. Kearney Ira Gaberman. Na dogodku, ki so se ga udeležili prejemniki nagrade Ruban d'Honneur, so razpravljali o trenutnem stanju evropske poslovne skupnosti in načinih za izboljšanje stanja preko učenja na podlagi sodelujočih v tekmovanju.

- konec -

Fotografije iz dogodka so na voljo na:

http://www.businessawardseurope.com/gallery

Video bo na voljo na Europe by Satellite http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm?sitelang=en&page=3&institution=0&date=11/22/2011

Na zahtevo so na voljo analize primerov posamičnih prejemnikov nagrad.

Sledite @EBAs2011 za najnovejše novice o dogodku.

*BDP v EU plus Turčiji, Armeniji, Gruziji in Kazahstanu

Kontakti

European Business Awards
Emilie Fournet, odnosi z javnostmi
T: +44 (0) 207 234 3546
E-pošta: emilie.fournet@businessawardseurope.com
ali
HSBC Enquiries
Lara Calderwood, odnosi z javnostmi
T: +44(0)20 7781 2300
E-pošta: hsbceurope@consolidatedpr.com

Vit: European Business Awards

Oglejte si izjavo na javnost na spletu na naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20111122005013/en