O-STA

Novoletna predstava za otroke PETER PAN in obisk DEDKA MRAZA

Gledališče Hiška, KD Teater Grosuplje in ZKD Grosuplje: PRODUKCIJA PREDSTAVE ZA VESELI DECEMBER 2010

JAMES MATTHEW BARRIE: PETER PAN, predstava za otroke (PRIREDBA: IRENA ŽERDIN )

in

obisk DEDKA MRAZA

Vsako leto ste mladim gledališkim ustvarjalcem KD Teater dali priložnost, da se pridružijo decembrskemu vzdušju in prihod Dedka Mraza popestrijo z novoletno gledališko predstavo. Že petič zapored bodo k čarobnosti decembra prispevali mladi igralci nove generacije gledališke skupine Hiška OŠ Louisa Adamiča in KD Teater Grosuplje, ki jo že devet let uspešno vodi mentorica Irena Žerdin. Tako nadaljujejo tradicijo Gledališča GGNeNi. Z vašo pomočjo in z našo organizacijsko podporo jim bomo omogočili, da bodo predstavo pripravili produkcijsko bolj profesionalno, s polno mero otroške prisrčnosti.

V Veselem decembru 2010 naša ponudba vsebuje delo škotskega avtorja in dramatika Jamesa Matthewa Barriea, ki je danes najbolj poznan kot avtor Petra Pana. Ja, uprizorili bomo seveda PETRA PANA. Kvalitetno igrivost in razposajenost predstave zagotavlja že zgodba sama: "Gre za prebrisanega fantiča s sposobnostjo letenja, ki zavrača idejo o odraščanju in svoje večno otroštvo, polno dogodivščin, preživlja v deželi Nije, kjer je vodja svoje druščine Izgubljenih otrok. V življenju se srečuje z morskimi deklicami, pirati, Indijanci in vilami, od časa do časa pa spozna tudi otroke iz resničnega sveta." Brezčasna pripoved, polna pustolovščin, razkritij in sanj bo za mlade ustvarjalce in za veselo decembrsko vzdušje priredila mentorica Irena Žerdin s pomočjo kostumografke in scenografke Tine Dobrajc.

V otroškem vzdušju polnem sanj bomo otrokom in njihovim staršem zaželeli naše voščilo za leto 2010 s sporočilom pravljice: "Peter Pan je v vsakem od nas in le od nas je odvisno, ali ga obdržimo na površju tudi, ko odrastemo, ali pa ga zapremo globoko vase in izgubimo tista primarna čudenja, energijo in igro, ki jih pooseblja." Naš Peter Pan, sam pisatelj ga označi kot dečka s čudovitim nasmehom, v obleki z jesenskega listja in pajkove mreže, bo skupaj s pirati in vilami in po stari dobri decembrski tradiciji obdarovanja z dedkom Mrazom razdelil darila med vaše otroke.

Z vašo odločitvijo boste prispevali v kvalitetnejšo dejavnost mladih ustvarjalcev. Celoten izkupiček je namenjen Otroškemu gledališču Hiška, ki ga sestavljajo učenci grosupeljskih osnovnih šol. Odkup predstav jim omogoča kvalitetnejše gledališko izobraževanje in boljše pogoje dela (stroški scene, kostumov, maske). Rezultati so zelo konkretni: že štiri leta zapored se je Gledališče Hiška uvrstilo najprej na regijsko kot tudi na državno srečanje otroških produkcij v dvostopenjski selekciji JSKD R Slovenije med izbranimi 12 predstavami. Gre za uspeh, ki ni naključen. Letos je na vrsti nova generacija igralcev. Zasluge za zapis grosupeljskih gledališč na zemljevid slovenske gledališke produkcije si lahko pripišete tudi vi. Še naprej računamo na vašo podporo.

Termini predstav za izven:

Kulturni dom Grosuplje

Sobota, 10. 12. ob 10:00

Četrtek, 16. 12. Ob 18:00

Petek, 17. 12., ob 17:00

Cena vstopnice: 4 eur

Za imetnike otroškega abonmaja 50% popust!

Info in rezervacije:

Zveza kulturnih društev Grosuplje

Adamičeva cesta 16, 1290 Grosuplje

T:01/786 40 28, grosuplje@kultura.si

www.kultura.si