O-STA

Prva obletnica podružnice podjetja KB Edelmetall GmbH v Sloveniji

V času recesije in finančnega zloma je nezaupanje v obstoječi monetarni sistem veliko. Zlato, ki je odporno na krize, je po drugi strani najstarejša, najtrajnejša in najbolj zanesljiva vrsta naložbe, saj že 2600 let velja za svetovno valuto in je plačilno sredstvo v 194 državah sveta. Podjetje KB Edelmetall GmbH velja za največjega svetovnega proizvajalca 1-gramskih valutnih zlatih palic. Prisotno je v več kot 50-ih državah sveta in letos obeležuje prvo obletnico ustanovitve podružnice v Sloveniji.

KB Edelmetall GmbH se ukvarja s prodajo, odkupom in trženjem valutnega zlata. Družba je največji svetovni proizvajalec licenčnih enogramskih (1 g) valutnih zlatih palic najvišje kakovosti in čistine 999,9 (kinebari), opremljenih s certifikatom, iz katerega je mogoče razbrati kakovost zlata. Zlato družbe, ki ima sedež v švicarskem Luzernu, se preverja pri Centralnem uradu za kontrolo plemenitih kovin v Bernu, ki izvaja stroga in redna preverjanja. Podjetje omogoča nakup plemenitih kovin širšim slojem prebivalstva, saj lahko stranka, ko izpolni naročilnico za nakup plemenitih kovin, izbira med enkratnim nakupom oz. obročnim nakupom v izbranih mesečnih zneskih. Plemenite kovine se na strankino željo hranijo v trezorju v Švici ali pa se stranki dobavijo, stranka pa prejema izpiske o stanju kupljenega zlata. Stranka lahko po želji prejme KB trezor dokumente že od skupne količine 10 gramov zlata dalje, kadarkoli pa se lahko odloči za dobavo zlata iz depoja ali za prodajo zlata v poljubni količini, pri čemer KB Edelmetall GmbH kadarkoli odkupi svoje dobavljene plemenite kovine nazaj po visoki odkupni ceni. Dobava zlatih palic je poleg tega oproščena DDV, prav tako pa ni obdavčeno povečanje vrednosti zlata. Po prejemu celotnega zneska kupnine na račun družbe se za stranko pridobljene plemenite kovine vpišejo na njeno ime, stranki pa se izda certifikat o lastništvu in hrambi plemenitih kovin. Podjetje pa ponuja tudi možnost poslovnega partnerstva, ki franšiznim partnerjem omogoča posredovanje vseh izdelkov, ki jih distribuira KB.

Ljubljanska podružnica podjetja, katere vodja je g. Silvo Rezec, predstavlja servisno službo, podaljšano roko matičnega švicarskega podjetja KB Edelmetall GmbH, Luzern. Strankam in poslovnim partnerjem nudijo telefonsko podporo in podporo po e-mailu, stranke pa lahko informacije pridobijo tudi osebno na KB podružnici Ljubljana. Za KB franšizne partnerje in stranke organizirajo tudi učne večere in izobraževalne seminarje, na katerih jih obveščajo o svetovnih novostih s področja plemenitih kovin in splošne finančne situacije v svetu.

Podjetje KB Edelmetall GmbH, katerega direktor je g. Mike Koschine, je trenutno z več kot 100.000 strankami in več kot 10.000 franšiznimi partnerji edinstveno v svetu, saj strankam nudijo vse iz ene roke. KB Edelmetall ima namreč lastni proizvodni obrat v Turčiji, ki je le v pol leta od časa odkupa postal največji proizvodni obrat za proizvodnjo najmanjših količin zlata na svetu. Obenem imajo v lasti tudi rafinerijo, kovnico v Turčiji in najstrožje varovan trezor v Švici (Gotthardmassiv), kjer lahko stranke hranijo svoje zlato. Lastna rafinerija zlata omogoča fleksibilno in hitro dobavo zlata tudi pri velikem povpraševanju. KB tako ne potrebuje maloprodajne mreže, kot so banke in trgovci s plemenitimi kovinami, kar je velika prednost za stranke, saj lahko kupujejo neposredno pri veletrgovcu. Strankam so samo v letu 2009 dobavili več kot 1,5 milijona 1-gramskih zlatih ploščic, v istem letu pa so predstavili tudi svetovno novost, in sicer 0,5-gramsko zlato ploščico, katero so kupcem do sedaj dobavili v več kot 500.000 kosih.

Podjetje KB Edelmetall pa je tudi ekološko osveščeno, saj pridobiva zlato po postopku, ki ga je zasnovalo sámo in ki je okolju prijazen. V ta namen so tehnologi konstruirali stroje, ki jih za delo uporablja le KB Edelmetall GmbH. Kamni se najprej zmeljejo, nato se v posebnem postopku ločijo odpadne kamnine od kovin. Ta postopek je sicer zahtevnejši od običajnega postopka, vendar se po njegovi zaslugi vse, kar se pridobi iz KB rudnika, predela brez uporabe strupenih kemikalij.

Več informacij o podjetju najdete na spletni strani www.kb-ag.si in www.kb-edelmetall.de.

Dodatne informacije:

KB Edelmetall GmbH, podružnica Ljubljana

Jamova cesta 25, 1000 Slovenija

Telefon: +386 1 25 71 922, Faks: +386 1 25 71 923

E-mail: press@kb-ag.si