O-STA

Svetovna premiera v Detroitu: Porsche 918 RSR Racing Lab

DETROIT-

Povezava: Fotografija je na voljo prek evropske fotoreporterske agencije epa in jo je možno brezplačno naložiti s strani: http://www.presseportal.de/story.htx?firmaid=9820

Povezava: Več informacij je na voljo na http://www.presseportal.de/pm/9820/?keygroup=dokument

Porsche 918 RSR je visokokakovostna sinteza Porschejevih uspešnih hibridnih konceptov: gre za srednjeveliki kupe s sistemom shranjevanja kinetične energije. Motor V8 z direktnim vbrizgom goriva je produkt razvoja uspešnega motorja Porschejevega dirkalnega avta RS Spyder, sedaj pa v 918 RSR doseže 10.300 obratov na minuto. Električna motorja na prednjih kolesih dosežeta vsak po dodatnih 75 kW, kar skupaj znese moč do 150 kW za skupno zmogljivost 767 konjskih moči.

Dodatna moč je pridobljena pri zaviranju in je shranjena na sistemu za shranjevanje kinetične energije na vztrajniku. V 918 RSR je enota vztrajnika nameščena na sovoznikovi strani; gre za električni mehanizem, katerega rotor se pri shranjevanju energije lahko vrti s hitrostjo do 36.000 vrtljajev na minuto. Ko je sistem za shranjevanje kinetične energije napolnjen, voznik lahko to energijo sprosti s pritiskom na gumb in jo uporabi za pospeševanje ali prehitevanje. "Porschejevo inteligentno delovanje" predstavlja nadaljnjo raziskavo metod za trajnostno izboljšavo učinkovitosti pod ostrejšimi pogoji.

Kontakt za medije:

Dr. Ing. h.c. F. Porsche Corporation

Porscheplatz 1

70435 Stuttgart

International Press

Michael Baumann

Telefon +49(0)7-11-9-11- 2-7904

michael.baumann@porsche.de