GASTexpo & Sladoled & Vino: 5. JUBILEJNI Mednarodni strokovni sejem Gastronomije, Pijače, Kave, Slaščičarstva, Pekarstva, Gostinsko - Hotelske opreme; & Sladoled & Vino
LJUBLJANA - Gospodarsko razstavišče 7. - 10. Februar 2011
Mednarodni strokovni SEJMI OKUSOV
so namenjeni so namenjeni pretežno poslovnežem, saj dosedanji rezultati konkretno dokazujejo in obenem zagotavljajo, da sejmi s svojo ponudbo in strokovnostjo nudijo nove poslovne priložnosti !
ZAKAJ OBISKATI SEJME ?
Zato, ker se na sejmu zagotovo odkrije marsikatero tehnološko novost, kontakt ali idejo in s tem poslovno priložnost, ki se jo v teh težkih gospodarskih časih zagotovo ne izplača zamuditi !
Zato, ker sejmi Okusov edini tovrstni strokovni sejmi v Sloveniji, ki vsako leto navkljub recesiji narekujejo trende v gostinstvu in hotelirstvu !
KDO RAZSTAVLJA?
Domača in tuja podjetja, ki z nastopom želijo pridobiti nove kupce in tržišča ter izkoristiti ostale prednosti, ki jih lahko kot medij nudi samo sejemska prireditev!
Letos razstavlja blizu 300 domačih in tujih razstavljavcev.
RAZSTAVNI PROGRAM
HRANA
PIJAČA
VINO
SLADOLED
SLAŠČIČARSTVO, PEKARSTVO, TESTENINE IN PICE
SLOW FOOD & FAST FOOD
KAVA & ČAJ in ostali NAPITKI
CATERING
OPREMA in STROJI ZA HOTELE, RESTAVRACIJE in OSTALE GOSTINSKE OBJEKTE
EMBALAŽA in OSTALA NUJNA OPREMA
MANAGEMENT in KOMUNIKACIJA
STORITVE, TRGOVINA, LITERATURA in OSTALE DEJAVNOSTI
STROKOVNI DEL
Izvajalci so pretežno razstavljavci, saj v sklopu svojih razstavnih programov predstavljajo množico tehnoloških in drugih novosti, v sklopu izobraževalnih delavnic obilo praktičnega pridobivanja znanj, v sklopu degustacij pa nove okuse !
V sklopu sejma poteka ocenjevanje vin s strani gostinske stroke in letos prvič ocenjevanje žganih pijač !
Letošnja NOVOST je 1. Slovensko prvenstvo v pripravi sladoleda (v sklopu Evropskega prvenstva)
Slovenija se je uvrstila na seznam držav, kjer se bo odvijalo prvo tekmovanje za Evropsko prvenstvo v izdelavi sladoleda.
Tekmovanje bo potekalo v času Sejmov okusov na GR v Ljubljani v Ponedeljek, 7. Februarja 2011 med 10.00 - 17.00 uro.
Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lasten lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji. Na tekmovanje se lahko poleg lastnika lahko brezplačno prijavijo tudi družinski člani ali sodelavci. Vsak lokal, ki ima lasten proizvodni obrat, lahko prijavi samo enega tekmovalca.
Komisija bo izmed tekmovalcev izbrala šest najboljših sladoledov, ki se bodo uvrstili v finale. Finaliste bo ocenjevala pet članska javna žirija.
Prvo in drugo uvrščeni se bodo uvrstili veliki finale, ki se bo odvijalo v nemški prestolnici BERLIN.
Vsak od šest finalistov bo prejel zlato kolajno.
Ostala tekmovanja se bodo odvijala še v državah: Velika Britanija, Nizozemska, Belgija, Nemčija, Italija, Španija in Francija.
SEJMIŠČE
Sejmi se odvijajo v halah A, A2 in C v skupni površini btto 7.170 m2 oz. 3.000 m2 ntto razstavnih površin.
URNIK SEJMIŠČA
Ponedeljek | 07.2. 2011 | 9.30 - 18.30 |
Torek | 08.2. 2011 | 9.30 - 18.30 |
Sreda | 09.2. 2011 | 9.30 - 18.30 |
Četrtek | 10.2. 2011 | 9.30 - 17.30 |
PERIODIČNOST in DOMET
Sejmi se odvijajo letno in nudijo razstavljavcem in poslovnim obiskovalcem izjemno mednarodno poslovno priložnost v prostoru, ki jih geostrateško pokrivajo - tržišča Slovenije, Italije, Nemčije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, držav exYU in druga potencialna tržišča.
CILJI SEJMOV
Ustvarjanje direktnega kontakta med podjetji,
Ažuriranje in širitev poslovnih baz podatkov,
Prezentacija in promocija novih proizvodov ter storitev,
Utrjevanje blagovnih znamk in storitev,
Pridobivanje novih kupcev in tržišč,
Seznanitev s sodobnimi trendi,
Ostali poslovni in spremljajoči učinki, ki jih lahko nudi samo sejem!
Razstavljavcem in obiskovalcem bodo sejmi zagotovo "na pladnju" ponudili obilo novosti in poslovnih priložnosti, saj se zgolj na sejmih direktno srečata ponudba in povpraševanje!
PREDSTAVITEV SEJMOV
5. JUBILEJNI Mednarodni strokovni sejem Gastronomije, Pijače, Kave, Slaščičarstva, Pekarstva in Gostinsko - Hotelske opreme
Na sejmu nastopajo domači in tuji razstavljalci, ki v okviru svojih razstavnih programov predstavljajo priznane blagovne znamke in postavljajo smernice oz. trende v njihovi branži na slovenskem in tujih tržiščih.
Znan je po svoji kvaliteti, pestrosti in bogati ponudbi, sploh iz naslova strokovnosti in inovacij.
5. JUBILEJNI Mednarodni strokovni sejem SLADOLEDA
Že od samega začetka leta 2007 se skupaj s sejmom GASTexpo odvija sejem SLADOLEDA - Gelato.
Predstavljajo se vodilna svetovna podjetja in blagovne znamke s sveta sladoleda, sploh iz dežele, kjer je sladoled doma - Italije.
Sejem sladoleda je več kot sam sladoled- tu je tudi oprema, dodatki, surovine, izdelki in drugo.
Znan je po svoji kvaliteti, pestrosti in bogati ponudbi sladoleda v obliki brezplačnih degustacij, ki jih je v izobilju!
Letošnja NOVOST je 1. Slovensko prvenstvo v pripravi sladoleda (v sklopu Evropskega prvenstva) !
3. Mednarodni strokovni sejem VINO
Sejem nadaljuje vinsko sejemsko tradicijo v slovenski prestolnici.
Namen sejma je povezati domače in tuje kupce z vinarji! Poslovneži bodo lahko izbirali med prvovrstno ponudbo domačih in tujih vin ter tako imeli možnost popestriti in dvigniti kakovosti ponudbe v svojih obratih.
V sklopu sejma poteka ocenjevanje vin s strani gostinske stroke in ocenjevanje žganih pijač !