O-STA

Podjetje Saxonia - Franke prvi kupec v Poslovni coni Žirovnica

Žirovnica, 16. februar - Podjetje Saxonia - Franke, d.o.o., je s podjetjem RP investicije, d.o.o. podpisalo prvo kupoprodajno pogodbo o nakupu zemljišča v Poslovni coni Žirovnica kamor bo preselilo svojo proizvodnjo.

Podjetje Saxonia Franke izdeluje zahtevne izdelke za avtomobilsko industrijo. Lani je ustvarilo promet v višini 7,1 milijona evrov in dobiček v višini milijon evrov. Za selitev v Poslovno cono Žirovnica so se odločili, ker na obstoječi lokaciji niso imeli možnosti za funkcionalno širitev proizvodnje. Načrtujejo povečanje proizvodnje iz sedanjih 2000 m2 na 5000 m2. Število zaposlenih se bo tako povečalo iz 50 zaposlenih na 70 zaposlenih.

Poslovna cona Žirovnica je razvojni projekt podjetja RP investicije, ki je zemljišča v velikosti 9 ha odkupilo in jih parcelno uredilo. Dejavnosti, ki so predvidene v coni so trgovina, storitve, različne vrste obrti, proizvodnja, logistika, distribucija in druge dejavnosti. Komunalna infrastruktura se gradi in bo končana do poletnih mesecev.

Komunalno opremljena zemljišča z vključenim komunalnim prispevkom so naprodaj po ceni 99 EUR/m2+DDV. "V kolikor bi investitor gradil objekt na drugi lokaciji v občini Žirovnica, bi moral plačati prispevek v višini 35 - 55 €/m2, kar pomeni, da je cena zemljišč zelo ugodna. V coni je v tem trenutku že prodanih približno 30% zemljišč," je povedala Sabina Fašmon Muznik, direktorica podjetja RP investicije.

Župan občine Žirovnica, Leopold Pogačar, je podjetju Saxonia Franke zaželel dobrodošlico in povedal, da je to pomemben trenutek za občino Žirovnica, ker pomeni priložnost za razvoj občine ter odpira možnost novih delovnih mest.

Direktor podjetja Saxonia Franke, Uwe Fürst je povedal: "V podjetju načrtujemo pričetek gradnje že to jesen. Nove proizvodne prostore potrebujemo zaradi naše nenehne rasti, ki znaša v letošnjem letu predvidoma okrog 10%, širitev pomeni seveda tudi nova delovna mesta, naročil pa imamo v tem trenutku več, kot proizvodnja zmore, kar je zasluga vidnih okrevanj nemškega gospodarstva."

"Odločitve podjetja Saxonia Franke za selitev v nastajajočo Poslovno cono Žirovnica smo zelo veseli in jo pozdravljamo. Želimo si, da se še več tako uspešnih podjetij odloči za ta korak, saj menimo, da je Poslovna cona Žirovnica zelo primerno poslovno okolje, ki lahko ponudi podjetjem nakup zemljišča po zelo ugodni ceni, dobro logistično povezavo in celovito podporo storitev našega podjetja vse do pridobitve uporabnega dovoljenja za objekte," so povedali v podjetju RP investicije.

Dodatne informacije dobite na elektronskem naslovu: tanja.psajt@r-p.si ali telefonu 04 279 18 49 (ga. Tanja Pšajt).

Na fotografiji: levo spodaj Uwe Fürst, direktor podjetja Saxonia Franke, d.o.o. in Sabina Fašmon Muznik, direktorica podjetja RP investicije, d.o.o., levo zgoraj Jőrg Hilmar Franke, lastnik podjetja Saxonia Franke, d.o.o. in župan občine Žirovnica, Leopold Pogačar.