O-STA

Brezplačno izobraževanje "Izboljšanje varnosti pri vključevanju kmetijske mehanizacije v cestni promet"

Zveza za tehnično klulturo (ZOTKS) vas vabi na izobraževanje za izboljšanje varnosti pri vključevanju kmetijske mehanizacije v cestni promet, ki bo potekalo v petek, 25. marca 2011, ob 9. uri, v Domu kulture v Komendi, Zajčeva 23, Komenda.

Kljub številnim možnostim informiranja, izobraževanja, treningom varne vožnje, še vedno prepogosto prihaja do nesreč pri prometu in uporabi traktorjev in kmetijske mehanizacije. Da bi pripomogli k izboljšanju, smo s partnerji na projektu KGZS, Zvezo strojnih krožkov, Zadružno zvezo Slovenije ter podjetjem Španik d.o.o. in njegovimi sodelavci, pripravili program za izboljšanje varnosti pri uporabi traktorjev in druge kmetijske mehanizacije. Cilj programa je ozaveščati uporabnike in pridobiti ter usposobiti informatorje iz vrst strokovnjakov partnerskih organizacij na projektu, ki bi svoje znanje posredovali uporabnikom ob vsakodnevnih stikih na terenu.


Program je namenjen strokovnjakom s kmetijskega področja in uporabnikom kmetijske mehanizacije, z namenom, da se seznanite z novimi dognanji ter s sodobno opremo, in je sestavljen iz dveh delov:


• v teoretičnem delu se boste seznanili z zakonodajo, psiholog vas bo seznanil z osnovami psihologije v prometu, z osnovami varne vožnje vas bo seznanil Dušan Pohovnikar.
• Drugi del programa je namenjen praktičnemu delu, saj bo demonstrirana varna vožnja v prometu s traktroji in priključki, pa tudi varna uporaba na terenu. Pri izvedbi programa bodo sodelovali strokovnjaki in inštruktorji varne vožnje.


Izobraževanje je del programa za Izboljšanje varnosti pri uporabi traktorjev in druge kmetijske mehanizacije, ki ga je ZOTKS pridobila na javnem razpisu Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, zato je udeležba brezplačna. Za vse dodatne informacije vam je na voljo Irena Lipar na telefonski številki 01 25 21 543 ali na elektronskem naslovu irena.lipar@zotks.si.