O-STA

SJ MSS - Prvo srečanje mladih z odločevalci

Včeraj, 30. marca 2011 smo se ob 14. uri na prvem srečanju predstavnikov ministrstev in mladih v Hotelu MONS zbrali v velikem številu in uspešno začeli naš proces srečevanj v takšni obliki. Ideja srečanj je, da organizatorji, Zavod CNVOS in Mladinski svet Slovenije (v sklopu projekta ZaVedno mladi) ustvarimo okolje, kjer se bodo vabljeni dvakrat letno srečevali in si izmenjevali informacije, se drug od drugega učili in si poskušali pomagati oziroma vsaj priti nasproti.

Prvo srečanje je namenjeno identifikaciji problematik na področju mladine in iskanje morebitnih rešitev le-teh. Na drugem srečanju, ki bo predvidoma čez pol leta, si bomo udeleženci v pribiližno podobni sestavi 'poročali' o napredkih na posameznih področjih. Torej, čez pol leta si želimo, da bomo na področjih zaposlovanja, aktivnega državljanstva mladih, neformalnega izobraževanja in financiranja mladinskih ter nevladnih organizacij imeli povedati kaj o napredku in naporih, ki smo jih vsi naredili. To so namreč področja, o katerih se je po omizjih ob pomoči moderatorjev Zavoda CNVOS tudi debatiralo.

Tokrat so se srečanja udeležili predstavniki 24 različnih mladinskih in ostalih nevladnih organizacij ter predstavniki Ministrstva za kulturo, Urada RS za mladino, Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko, MO Ptuj, Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Skupnosti občin Slovenije, Ministrstva za šolstvo in šport, Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za zunanje zadeve, Zavoda RS za šolstvo, Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Ministrstva za finance, Službe Vlade RS za razvoj in evropske zadeve, Ministrstva za kmetijstvo, Urada za enake možnosti, Urada za verske skupnosti, Ministrstva za javno upravo.

Pričakujemo, da se mogoče še v večjem številu srečamo čez pol leta in dejansko že vidimo rezultate dela vseh nas - tako s strani ministrstev kot tudi naše, strani mladinskih in nevladnih organizacij.

Pripenjamo še pet fotografij, ki jih uporabite s pripisom Avtor: S.D./MSS.

Za več informacij lahko pišete na pr@mss.si ali pokličete na 041 362 482 (Sara).

Sara Drašković

Odnosi z javnostmi/Public Relations

Mladinski svet Slovenije/Youth Council of Slovenia

Mobile: + 386 (0)41 362 482

@: pr@mss.si

Web: http://www.mss.si

FB: MSS

Twitter: MSS_news