O-STA

Ocenjujemo, da je v soboto dobra dela opravljalo več kot sedemsto mladih

Bili smo uspešni! Odzvalo se je več kot sedemsto mladih po celi Sloveniji. Sodelovali so mladi iz Idrije, Ajdovščine, Kanala, Cerknega, Mirnega, Kobarida, Nove Gorice, Sežane, Kozine, Kopra, Izole, Materije, Gradišča, Vrhpolja, Prešnice, Ozicla, Komna, Tupelč, Cerknice, Ilirske Bistrice, Ljubljane, Iga, Logatca, Velikih Lašč, Dobrepolja, Litije, Žirovnice, Jesenic, Slovenj Gradca, Dravograda, Podvelke, Radelj ob Dravi, Slovenjskih Konjic, Šmartnega ob Paki, Celja, Podčetrtka, Laškega, Bistrice ob Sotli, Radeč, Vitanj, Novega mesta, Sodražice, Kočevja, Brežic, Sevnice, Gornje Radgone, Lendave, Murske Sobote ... Mladi smo tako Slovenijo zasipali z dobrimi deli, in radi verjamemo, da smo marsikomu polepšali soboto, če ne celo vikend.

Posebej se želimo zahvaliti vsem tako ali drugače vpletenim - MladimFacam po vsej Sloveniji, podpornikom in prijateljem, ki so nesebično pripomogli k uspehu akcije, posebej pa še regionalnim in lokalnim koordinatorjem, ki so več mesecev aktivno omogočali, da se dobra dela lahko zgodila.

Vodja akcije, Maja Albahari Vernik je ob zaključku akcije povedala: "Znova smo mladi z nasmehi na obrazu ter željo po spremembah zavihali rokave! Veliko je bilo narejenega in ni to zasluga projekta MladeFace, kajti mladi smo stalno aktivni in delamo dobra dela. Žal mi je le, da ponekod (obstajajo tudi svetle izjeme!) ni posluha s strani starešjih, tako posameznikov kot institucij - in tukaj nam zmanjka tisto malo, kar je potrebno za sožitje med generacijami. Vendar bomo vztrajali in še naprej pozivali vse javnosti, da nam stopijo en korak naproti! Če sprašujete, če bomo naslednje leto spet šli v to zgodbo ... No, zakaj čakati naslednje leto - vsak dan smo face in vsak dan smo odprti za nove prijatelje!"

Pripenjamo še štiri fotografije, ki so na voljo za objavo s pripisom arhiv MladeFace. Več pa jih je na spletni strani www.mladeface.si.

Za več informacij lahko pišete na pr@mladeface.si ali pokličete na 041 362 482 (Sara).

Za dobro delo, ki ga boste storili s poročanjem o dogodkih, se vam najlepše zahvaljujemo.

Lep mladinski pozdrav!

MladeFace Slovenije