O-STA

JP Vodovod-kanalizacija d.o.o. predstavlja maskoto CEVKA

Za komuniciranje poljudnejših vsebin, namenjenih otroški in mladinski populaciji, bo odslej skrbela maskota Cevko

JP Vodovod-Kanalizacija d.o.o. (JP VO-KA) je v sodelovanju z agencijo ENKI v okviru komuniciranja bolj poljudnih vsebin pripravila maskoto, ki bo skrbela za ozaveščanje o tematikah, povezanih s pitno in odpadno vodo, predvsem otroške in mladinske populacije. Na simpatičen način bo prikupna maskota Cevko, ki simbolizira vodovodno oziroma kanalizacijsko cev, malčke in malce starejše otroke zabavala in izobraževala na spletu ter tudi ob različnih dogodkih, namenjenih splošni javnosti, na katerih bo sodelovalo podjetje JP VO-KA.

Maskota Cevko bo otroke in mladino odslej razveseljevala, zabavala in izobraževala v dveh podobah: v modri, in sicer takrat, ko se bo ukvarjala s pitno vodo, ter v rjavi, takrat ko bo komunicirala vsebine, povezane z odpadno vodo. Cevko bo mlajši populaciji na iskriv in domiseln način sporočal bolj poljudne vsebine v zvezi z delovanjem javnega vodovodnega in kanalizacijskega sistema, jih ozaveščal na področju varčevanja z vodo in varovanja okolja, jim predstavil zanimiva dejstva o vodi in jim pokazal pot vode skozi Ljubljano, jih seznanil z opravili, pri katerih se vsakodnevno srečujejo z vodo ter jih izobraževal še na marsikaterem drugem področju. Cilj uvedbe maskote je seznaniti otroke in mladino s sistemom pitne vode in sistemom odvajanja in čiščenja odpadne vode na njim privlačen in simpatičen način, ter jim predstaviti in približati tudi ostale aktivnosti in dejavnosti, povezane z vodo, ki so ključne za njihovo razumevanje tovrstne tematike. Cevko bo zaživel v spletni podobi v okviru otroškega kotička, ki ga pri JP VO-KA pripravljajo posebej za mlajšo populacijo, in tudi v fizični obliki, ki bo mladino razveseljevala na različnih dogodkih bolj poljudne narave, na katerih bo prisotno tudi podjetje JP VO-KA.

V podjetju JP Vodovod-Kanalizacija d.o.o. tako zagotavljajo, da Cevko ne bo manjkal, kadar se bodo pogovarjali z mladimi. Prav tako pa so prepričani, da mu bodo radi prisluhnili tudi odrasli, saj so njegove misli in zamisli vredne premisleka.

Več informacij o maskoti je na voljo na spletni strani www.vo-ka.si, na e-mail naslovu voka@vo-ka.si ali na telefonski številki 01 47 40 823.