O-STA

SJ MSS - Najavljamo letošnjo prireditev Prostovoljec leta 2010

Mladinski svet Slovenije letos ponovno pripravlja zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta, ki bo

v ponedeljek, 20. junija 2010, ob 17:00 na Brdu pri Kranju (Kongresni center, dvorana Grandis).

Pokrovitelj projekta je predsednik RS dr. Danilo Türk, ki bo s svojo soprogo Barbaro Miklič Türk tudi letos gostil zaključno prireditev. V natečaj je letos 135 različnih prijaviteljev prijavilo 168 posameznikov in 58 projektov; skupno število prijav - 226 - se je v primerjavi z lanskim letom (187 prijav) močno povečalo.

Na prireditev na Brdu so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki institucij - prijaviteljev ter predstavniki drugih organizacij, ki se ukvarjajo s prostovoljstvom. Tudi tokrat bomo podelili nazive najboljšim prostovoljcem in projektom: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah ter naziv Naj prostovoljski projekt; posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt. Pri podelitvi nazivov in priznanj bodo sodelovali: minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik, ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs, predsednik Mladinskega sveta Slovenije Kamal Izidor Shaker in seveda predsednik dr. Danilo Türk.

Rezultati natečaja bodo znani šele ob sami podelitvi; lahko pa navedemo, da ključni nagrajenci prihajajo iz naslednjih mest oz. njihove bližnje ali daljne okolice: Ajdovščina, Krško, Ljubljana, Maribor, Slovenske Konjice, Trebnje in Velenje.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je Mladinski svet Slovenije v februarju letos zapored objavil že devetič zapored; z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2010. Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks, Mladinske mreže MaMa, Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, Ministrstva za javno upravo, Fakultete za socialno delo, Urada RS za mladino in Mladinskega sveta Slovenije.

Za več informacij lahko pišete na prostovoljec@mss.si ali pokličete na 041 401 257 (Tanja).

Lep mladinski pozdrav!

Mladinski svet Slovenije