O-STA

Mladi raziskujejo pod zvezdnatim nebom v Gornjih Petrovcih in na Javorniku, v objemu gozdov na Rogli ter v vasici Kodreti

V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) mladim v času poletnih počitnic tudi letos ponujamo tabore s področja naravoslovja in tehnike, s katerimi jim omogočamo pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje lastnih sposobnosti in talentov.

Prejšnji konec tedna smo zaključili s prvimi letošnjim tabori in že začeli z novimi. Tako mladi ta teden raziskujejo nebo, nebesna telesa in pojave na dveh astronomskih taborih, na biološkem taboru se srečujejo s kobilicami, ptiči, naravnimi vrednotami in drugimi bogastvi narave, na interdisciplinarnem pa proučujejo predvsem ptice in geološko zgradbo okolice.

Seznam vseh taborov in dodatne informacij lahko dobite na http://tabori.zotks.si oz. nam pišite na tabori@zotks.si ali nas pokličite na 01 25 13 727.

Veseli bomo tudi vsakršne napovedi taborov v vašem mediju oz. poročanja s terena. Za podrobnejši dogovor se obrnite na Tjašo Toni, ki je dosegljiva na zgornjem e-naslovu oz. zgornji telefonski številki.

Foto: Udeleženke Interdisciplinarnega mladinskega raziskovalnega tabora Rogla 2011 - Kaj se zgodi, če damo roko za nekaj sekund na mravljišče?