O-STA

Lexmark i3, "dizajnerski" večnamenski podstavek, ki tiska v barvah

Še tako majhen tiskalnik nam vedno zasede preveč dragocenega prostora, še najbolj pa je neizkoriščen prostor nad tiskalnikom. Na zgornji strani tiskalnikov, pa naj gre za inkjet ali laserske tiskalnike, se običajno nahaja podajalnik papirja oziroma pladenj za odlaganje natisnjenih dokumentov. Lexmark pa je presenetil z revolucionarno smerjo v oblikovanju tiskalnikov ter na trg poslal prvi tiskalnik, ki ga med drugim lahko uporabimo tudi kot večnamenski podstavek.

Lexmark i3 tako bolj spominja na videorekorder kot pa na tiskalnik. Črno ohišje s srebrnimi dodatki mu daje moderen videz, visok pa je vsega 10,6 cm. Na vodoravno zgornjo površino tiskalnika lahko položite karkoli do teže 9 kg. Tako lahko v vedno premajhnem računalniškem kotičku na isto površino zložite hkrati barvni tiskalnik in optični čitalnik, zvočnike ali kup dokumentov, še največkrat pa Vam bo Lexmark i3 služil kot podstavek za LCD monitor.

Predal za papir s kapaciteto 100 listov in pladenj za odlaganje natisnjenih dokumentov boste našli na prednji strani, prav tako pa tudi stikalo za vklop in tri svetleče diode, ki vas poleg zvočnega opozorila pravočasno opomnijo na to, da bo potrebno razmišljati o nakupu barvne ali črne kartuše, ter na pomanjkanje papirja. Tiskalnik je združljiv z operacijskimi sistemi Windows 98, Windows Me, Windows 2000 in Windows XP, na računalnik pa ga priključimo preko vmesnika 2.0, ki je nazaj združljiv tudi s standardom 1.x. Lexmark i3 zmore natisniti do 9 črno-belih strani v minuti in do 5 barvnih strani, največja ločljivost 2400x1200 pik na palec pa zagotavlja ostro sliko tudi pri tiskanju še tako majhnih podrobnosti.

Dobrodošla novost, zaenkrat uporabna le v tujini, je tudi njegova povezava z interaktivno televizijo, saj omogoča tiskanje vsebin, ki se prikazujejo na televizijskem sprejemniku, pa naj gre za atraktivne posnetke iz filmov, poljudnoznanstvenih oddaj ali pa za vsebine internetnih strani, priponke elektronskega sporočila ali pa fotografije in specifikacijo na TV prodaji kupljenega artikla.

S predstavitvijo tiskalnika Lexmark i3 so končno na svoj račun prišli vsi tisti, ki so tudi pri tiskalnikih pogrešali drznejše oblikovalske poteze in modernejše barvne kombinacije. Vsem uporabnikom tiskalnika i3 pa bo Lexmark brezplačno podaril še lepo oblikovan večnamenski podstavek.