O-STA

JP Vodovod-kanalizacija, d.o.o., predstavlja otroški kotiček

Cevkovo mesto, namenjeno otrokom, je del širše ozaveščevalne akcije JP Vodovod-Kanalizacija, d. o. o., s katero nagovarjajo mlajšo populacijo

Ljubljana, 21. 9. 2011

Z novim šolskim letom so v okviru ozaveščanja in izobraževanja o vsebinah, povezanih s pitno in odpadno vodo, pri JP Vodovod-Kanalizacija Ljubljana, d. o .o., skupaj z agencijo za komuniciranje ENKI pripravili spletni otroški kotiček Cevkovo mesto, ki z maskoto Cevka nagovarja osnovnošolsko populacijo od 6. do 12. leta. Spletno mesto je dostopno na www.cevko.si, na njem pa bodo poučne vsebine našli tudi starejši. V okviru Cevkovega mesta bo od 25. 9. do 21. 11. 2011 potekala tudi nagradna igra, namenjena ljubljanskim prvošolčkom in učencem drugega razreda osnovnih šol, v sklopu katere bodo pri JP Vodovod-Kanalizacija, d. o. o., malčke pozvali, da skupaj z učitelji in starši ustvarijo umetnine na temo Cevka.

Spletno mesto za otroke je del širše ozaveščevalne akcije, s katero želi JP Vodovod-Kanalizacija, d. o. o., otroško populacijo izobraziti o pomenu čiste, zdrave pitne vode in jih seznaniti s sistemoma pitne vode in odvajanja ter čiščenja odpadne vode. Na spletnem mestu bodo obiskovalci med drugim srečali poučne vsebine o vodi, se spomnili pomena vodnega kroga in se sprehodili mimo znakov v Ljubljani, ki so povezani z vodo, odigrali pa bodo lahko tudi spletno igro Vodni stražarji, se naučili varčevati z vodo in si ogledali pot pitne in odpadne vode skozi prestolnico. Pri JP Vodovod-Kanalizacija, d. o. o., želijo otrokom tako skozi interaktivne vsebine predstaviti in približati dejavnosti, povezane z vodo, ki so ključne za njihovo razumevanje tovrstne tematike.

V okviru ozaveščevalne akcije, katere del je Cevkovo mesto, bo potekala tudi nagradna igra, namenjena vsem 1. in 2. razredom ljubljanskih osnovnih šol. Nagradna igra bo potekala od 25. 9. 2011 do 21. 11. 2011, v tem času pa bodo pri JP Vodovod-Kanalizacija, d. o. o., zbirali otroške umetnine, ustvarjene na temo Cevka. Ustvarjalna otroška energija bo nagrajena, saj bo Cevko za vsako prispelo umetnino malim umetnikom podaril spominek, konec marca, ob svetovnem dnevu voda, pa bodo pri JP Vodovod-Kanalizacija, d. o. o., pripravili tudi veliko razstavo zbranih del.

Maskota Cevko, ki so jo pri JP Vodovod-Kanalizacija, d. o. o., pripravili z namenom komuniciranja bolj poljudnih vsebin, malčke in tudi malce starejše sicer razveseljuje, zabava in izobražuje v dveh podobah: v modri, ko se ukvarja s pitno vodo, ter v rjavi, takrat ko komunicira vsebine, povezane z odpadno vodo. Maskota Cevko je prisotna zmeraj, kadar se pri JP Vodovod-Kanalizacija, d. o. o., pogovarjajo z mladimi, Cevkovi nasveti pa so namenjeni tudi odraslim, saj so njegove misli vredne premisleka.

Več informacij:
Ga. Justina Simčič
E: justina.simcic@jhl.si
T: 01 47 40 823
W: www.cevko.si; www.vo-ka.si