O-STA

Lana podelila nagrade najboljšim

Ljubljana, 26.9. 2011

Od 21. do 25. septembra 2011 je Kobilarna Lipica na sploh prvem konjeniškem tekmovanju najvišjega ranga v Sloveniji gostila najboljše tekmovalce v vožnji vpreg s poniji na svetu. Na svetovnem prvenstvu, na katerem so se pomerile tako eno- kot dvo in štiri vprege, je nastopilo okoli 90 tekmovalcev z vsega sveta.

Po prvih dveh tekmovalnih dnevih na Svetovnem prvenstvu v vožnji vpreg za ponije v Lipici, ko so se tekmovalci predstavili v dresurni vožnji, so najboljše predstave pokazali Nemci.

Vsi so bili zadovoljni in presenečeni, ko je Miss Slovenije podelila nagrade najboljšim.

Naslednja dva dni je tako Lana podeljevala nagrade še za maratonsko vožnjo in za spretnostno vožnjo. V nedeljo je potekala glavna podelitev nagrad za skupne rezultate v posameznih vpregah in končno razglasitvijo ekipnega svetovnega prvaka. Čez dan je bila Lana prisotna na tekmah, zvečer je potekalo podeljevanje nagrad, po razglasitvi pa še zaslužena zabava, ki so se jo udeležili organizatorji, povabljeni in tekmovalci. Lana pravi, da je ob tem dogodku izjemno uživala, bivala je v prekrasnem hotelu Maestoso v Lipici, se družila s povabljenimi gosti kot tudi s tekmovalci, ki so prišli iz vsega sveta. Tekmovanje je potekalo v prečudovitem vremenu in čudovitem okolju, kar je dogodku dalo še poseben pečat.