O-STA

Predstavitev kandidatk v narodni noši in točki za talent show

Ljubljana, 21.10. 2011

Lana se je včeraj prvič predstavila pred žirijo za svetovni izbor Miss World v Londonu. Nastopila je v primorski narodni noši, (ki poudarja, da so vse prav lepe in krasne).

Vsaka noša namreč poustvarja oblačilno dediščino različnih slovenskih območij in mora biti zato nošena tako, kot so jo nosili naši predniki, brez modnih dodatkov našega časa. Nošo, ki jo nosi Lana, je na podlagi raziskav na terenu in rekonstrukcije, zašila gospa Ljuba Vatovec Pribac iz Folklorne skupine Emona. Lana se je morala za ta izbor pripraviti tudi "plesno". Glasbo je z godci narodnega orkestra posnel vodja narodnega orkestra, Rok Peršak. Koreografijo in učenje plesa pa je prevzel umetniški vodja Folklorne skupine Emona, Tomaž Bole. Ker folkloristi ne gredo nikamor sami, tudi Lane niso mogli pustiti praznih rok, zato bo prav v času izbora Miss World, v London odpotovalo 24 folkloristov.

Danes pa se že od jutra vseh 122 kandidatk predstavlja s točko za telent show. Lana je zaplesala plesno koreografijo sodobnega, modernega plesa v kostumu - dressu, ki ji ga je samo za to priložnost oblikoval mehiški modni oblikovalec Joel Loyo, kateri ustvarja za plesno trgovino Salsa v Ljubljani. Lastnik trgovine, Sašo M.Krasnov (Licentiate Member of Imperial Society of Teachers of Dancing, London), je Miss Slovenije pomagal pri izbiri materiala in swarovskih kamenčkov.