O-STA

Lana in ostale lepotice že uživajo na Škotskem

Sporočilo za javnost

Ljubljana, 24.10. 2011

Lana je prejšnje dni preživela v hotelu na letališču Heathrow v Londonu, kjer so dekleta vadila koreografijo, imela avdicije za pol finale: narodni ples in noše, Talent show in Miss World Sportswoman 2011.

Včeraj so s tekmovalkami za Miss World prispele v Edinburgh. Miss Slovenije je v letalu za Škotsko sedela s Srbkinjo Milico Tepavac. Lana zanjo pravi, da je zelo energično in odprto dekle. Danes imajo v programu različne športne igre in kulturne predstave. Po športnem dnevu se bodo udeležile škotskega plesa in slavnostne škotske večerje.

S Škotske se bodo lepotice odpravile proti univerzi Cambridge, kjer bodo sodelovale v pogovoru o družbeni odgovornosti, organizatorji pa jim bodo natančno predstavili najbolj znano univerzitetno področje. V Cambridgeu bo potekal tudi dobrodelni dogodek.

Nato se jim obeta povratek v London, kjer bodo "križarile" po Temzi, si ogledale nekaj prepoznavnih turističnih znamenitosti: London Tower, Big Ban, London Eye... 31. oktobra se bo odvijal dobrodelni ples in dražba z nazivom Beauty with the purpose. Nato jih čakajo še zadnje priprave in učenje koreografije ter finalni večer 6. novembra v Earls Court-u v Londonu.

Vodja projekta, Eva Repič, se je še pred njihovim odhodom na Škotsko, sestala z lastnico licence Miss World, Julijo Morley. Pravi, da sta se z gospo Morley zelo ujeli. Njuni dogovori za Miss Slovenije pa so bili pomembni za sodelovanje v prihodnjih letih.

Beauty with a Purpose - Lepota z namenom je v središču svetovnega izbora Miss World, kot je pojasnila Julia Morley: "mora vsaka lepa ženska imeti namen, da je njen ​​čas vreden tega naziva."