O-STA

Lepotice na športnih igrah in slavnostni škotski večerji

Ljubljana, 26.10. 2011

Vsak dan v Edinburgu je urnik lepotic zelo natrpan z raznimi aktivnostmi, tekmovanji in spoznavanji dežele... Svoje spretnosti in kondicijo so dekleta pokazala v različnih športnih kategorijah. Bile so razdeljene v skupine po šest deklet. Ločile so se po barvah vetrovk, in sicer skupina zelenih, rumenih, modrih, rdečih, oranžnih,.. v slednji je tekmovala Lana. Prvo tekmovanje je bilo v plavanju (Swimming Event at Miss World 2011's Sports Final), dekleta so nadaljevala z metanjem krogle, metanje lesenih elementov, prenašanjem težke vreče( "žakla"), tekom z različnimi utežmi, itd. Lana pravi, da so se hkrati spoznavale in zabavale, pokazala se je tudi prva tekmovalnost, zato je vsaka izmed njih vložila veliko truda in moči. Tako, da so na koncu osvojile drugo mesto, kljub mrzlemu vremenu, vetru in dežju.

Naporen dan se je zaključil z razvajanjem, in sicer so bile povabljene na slavnostno škotsko večerjo. Miss Slovenije se je večerje udeležila z Yaro - Miss Libanona, v kreaciji Maje Ferme. Pravi, da ji je bila hrana izvrstna. Jedli so specialitete kot so: juha iz koriandra, polpeti, narejeni z notranjimi organi ovce, pečen losos in odlično sladico - mouse. Večerja je potekala ob škotski glasbi, predstavilo se je tudi nekaj plesalcev z narodnim plesom. Na koncu so se jim pridružila tudi vsa dekleta. Večer je Lana preživela v odlični družbi Irke, Nizozemke, Cilke, Škotinje, Izraelke, Portoričanke in Panamečanke. Zaključile so ga ob škotskem, orgelskem koncertu.

Jutri se lepotice vračajo v London, kjer se nezadržno bliža svetovni finalni izbor, Miss World 2011. Pripravili jih bodo na izbor in natančno naučili koreografijo.

Ne pozabimo, da bomo navijali za našo Lano, 6. novembra ob 21.30 uri na 2. programu televizije SLO.