O-STA

Najlepša na svetu je Ivian Sarcos iz Venezuele

Sporočilo za javnost

Ljubljana, 6.11. 2011

V Earls Courtu v Londonu so pravkar okronali najlepše dekle na svetu iz Venezuele!

Na 60. najprestižnejšem svetovnem lepotnem tekmovanju Miss World 2011 je 1. spremljevalka postala Miss Filipinov, Gwendoline Ruais, 2. spremljevalka pa Miss Portorika, Amanda Perez.

113 lepotic je težko dočakalo Gala dogodek, na katerega so se pripravljale tri tedne. V prvem izhodu so se dekleta predstavila v večernih oblekah. Miss Slovenije Lana Mahnič Jekoš je nosila belo kreacijo oblikovalke Maje Ferme, predstavila pa se je v predzadnji skupini. Voditelja prireditve sta bila James Cook, igralec Days of our Lives in Angela Chow, voditeljica Good Morning China. Za zabavo na odru so poskrbeli tudi "britanski talenti" plesna skupina Diversity in glasbena skupina Blue s skladbo Sorry Seems To Be The Hardest Word.

Žirijo so sestavljali: Denise Perrier (Miss sveta leta 1953), Antigone Costanda (leta 1954), Ann Sidney (leta 1966), Cindy Breakspeare (leta 1976), Linda Petursdottir (1988), Agbani Darego (leta 2001), Zhang Zi Lin (leta 2007), Ksenia Suhinova (leta 2008), Kaiane Aldorino (leta 2009) ter še lastnica licence za Miss sveta Julia Morley in njena ekipa.

V polfinale se je uvrstilo 15 deklet: iz Filipinov, Anglije, Indonezije, Italije, Kazahstana, Koreje, Portorika, Škotske, Južne Afrike, Španije, Ukrajine, Deviških otokov, Venezuele, Zimbabveja in Švedske. V finalni izbor pa le top 7: iz Koreje, Venezuele, Anglije, Filipinov, Portorika, Južne Afrike in Škotske.

Poleg lepotnih lent najlepšim trem, so podelili še lento Miss Beach Beauty, ki je osvojila Miss Anglije, lento Miss Top model je prejela Miss Kazahstana, Miss talenta je postala Miss Čila. Posebne tri lente Miss Beauty with a Purpose so osvojile najbolj dobrodelne lepotice: Miss Gane, Miss Indonezije in Miss Zimbabveja.

Naslednje leto se selimo v Mongolijo, kjer bo potekal svetovni izbor Miss World 2012 že julija. Tamkajšnja dvorana sprejme 37.000 ljudi, na odru bo scena v živo s parado konjev iz Mongolije...