O-STA

KBR bo zagotavljal električno energijo za vojaške operacije ZDA v Afganistanu

7. november 2011

HOUSTON--(BUSINESS WIRE)-- KBR (NYSE:KBR) je danes naznanil, da je podpisal pogodbo z U.S. Army Corps of Engineers (USACE) Philadelphia District, kot rezervni proizvajalec električne energije v Afganistanu. KBR bo zagotavljal električno energijo operativnim vojaškim bazam (FOB) ZDA v Afganistanu. Gre za pogodbo o naročilih več projektov in KBR bo vsak posamezni projekt oddal najboljšemu ponudniku.

KBR se bo s še z dvema izbranima partnerjema potegoval za projekte v pogodbeni vrednosti 490 milijonov dolarjev v naslednjih petih letih. Takšne operativne pogodbe so podpisane za neomejeno dobavo/neomejeno količino za osnovno dobo enega leta in štiri dodatna neobvezna leta.

KBRjeva neposredna stranka bo USACE Philadelphia District, ki bo pogodbo izvršil. Stranka na terenu pa bo Osrednje poveljstvo vojske ZDA (CENTCOM), ki je odgovorno za ameriške vojaške operacije v Afganistanu. Cilj pogodbe je zagotoviti zanesljive dobavitelje, ki so že dokazali svoje izkušnje v proizvodnji elektrike in izkušnje pri delovanju v oddaljenih bojnih območjih.

"KBR je vesel, da lahko zagotavlja svoje storitve vladi ZDA v Afganistanu kot dobavitelj električne energije našim vojakom," je povedal Mark Williams, predsednik skupine za infrastrukture, vlado in energijo." Že od leta 2002 nepretrgano zagotavljamo podporne storitve, vključno z dobavo elektrike, vojski ZDA v Afganistanu."

KBR je globalno inženirsko, gradbeno in storitveno podjetje na področju energije, ogljikovodika, storitev za vlado, mineralov, civilne infrastrukture, elektrike, industrijskih in komercialnih trgov. Za več podatkov prosimo obiščite www.kbr.com.

Kontakti

KBR

Sharon Bolen, Director, Administration, 713-753-7615

mediarelations@kbr.com

ali

Rob Kukla, Jr., Director, Investor Relations, 713-753-5082

investors@kbr.com

Vir: KBR

Powered by Business Wire