O-STA

KBR podpisal pogodbo za podporne storitve (USC II) z ameriškimi vojaškimi silami v Evropi (United States Army Europe - USAREUR)

17. november 2011

HOUSTON - (BUSINESS WIRE) - KBR (NYSE:KBR) je danes naznanil, da je dobil hibridno enkratno pogodbo s fiksno ceno in predhodno določeno ceno (Firm-Fixed-Priced (FFP)/Cost-Plus-Fixed-Fee (CPFF) za ameriško vojsko v Evropi (United States Army Europe) kot podporno pogodbo (USC II). Pogodba velja za osnovno obdobje enega leta in dodatna štiri enoletna obdobja, torej za pet let. Najvišja vrednost pogodbe je ocenjena na 245 milijonov ameriških dolarjev v celotnem obdobju petih let.

KBR bo USAREUR zagotavljal osnovne operacije in podporne storitve na vseh področjih njihove odgovornosti (AOR), kar zajema 51 držav. V začetku bodo zagotavljali storitve na Kosovu in v Romuniji. Delo bo vključevalo funkcije kot so: vzdrževanje objektov in komunalne, vojaške, operacijske in gradbene storitve. Ta pogodba USC je peta pogodba v času trajanja programa, vse je upravljal Middle East District (bližnjevzhodno okrožje) in njegovi predhodniki. KBR je vršilec obstoječe USC pogodbe in za to stranko na Balkanu neprenehoma dela že od 1995. Po pogodbi USC KBR trenutno zagotavlja storitve na Kosovu ter v Romuniji in Nemčiji.

"Vesel sem, da je bil KBR izbran, da nadaljuje s svojimi storitvami za ameriško vojsko Evropi," je povedal Mark Williams, predsednik skupine za infrastrukture, vlado in energijo. "Ta pogodba sovpada s ciljem KBRjevega oddelka za vlade Severne Amerike in logistiko (NAGL), da podjetje utrdi svoje mesto na trgu vzdrževanja obrambe izven kontinentalnih področij Združenih držav (OCONUS) z vzdrževanjem KBRjeve trenutnega položaja pri tej pogodbi BOS. Podpira tudi naš cilj širitve OCONUS nujnih storitev, saj lahko storitve aktiviramo kjerkoli v USAREUR AOR."

KBR je bil izrednega pomena za uspeh vojske v tej regiji vse odkar je ministrstvo za obrambo odposlalo prve vojake na prvo hitro potekajočo nujno misijo, pa do trenutnih vzdrževalnih operacij. Obseg dela se z novo pogodbo ne bo znatno spremenil, edina izjema je izločitev Afrike it AOR.

KBR je globalno inženirsko, gradbeno in storitveno podjetje na področju energije, ogljikovodika, storitev za vlado, mineralov, civilne infrastrukture, elektrike, industrijskih in komercialnih trgov. Za več podatkov prosimo obiščite www.kbr.com.

Kontakti

KBR

Sharon Bolen, Director, Administration, 713-753-7615

mediarelations@kbr.com

ali

Rob Kukla, Jr., Director, Investor Relations, 713-753-5082

investors@kbr.com

Vir: KBR

Powered by Business Wire