O-STA

Uspešna predstavitev slovenskega turizma v Izraelu

V Tel Avivu se je včeraj uspešno predstavila slovenska turistična ponudba. Število predvsem v Evropo potujočih izraelskih turistov namreč kljub varnostnim razmeram v državi vsako leto narašča – Slovenija je za to trditev odličen primer.

Srečanje slovenskih turističnih ponudnikov, med katerimi so tokrat prevladovali organizatorji potovanj in prevozniki, z izraelskimi turističnimi agencijami v Tel Avivu, je organiziral STO v sodelovanju z Olami travel, ki je dolgoletni partner slovenskega turizma. Dogovor o organizaciji turistične delavnice je bil sprejet lani jeseni. Na STO se zavedajo, da je treba tuje trge “negovati”, izraelski pri tem ni nobena izjema. Promocijske in tržne akcije v Izraelu potekajo najmanj enkrat letno.

Direktor Olami travel Josef Weiss poudarja, da “televizijske novice o konfliktu med Izraelci in Palestinci, kot jih prikazujejo evropske televizijske postaje, ne prikazujejo tudi dejanskih razmer, denimo konstantne gospodarske rasti izraelskega gospodarstva in naraščajočo željo Izraelcev po potovanju v Evropo, tudi Slovenijo”. Olami Travel je tudi zagotovila, da je bilo za varnost slovenskih udeležencev workshopa dobro poskrbljeno.

Turistična delavnica je potekala v telavivskem hotelu Sheraton, kjer so bili udeleženci tudi nastanjeni. Dogodka se je udeležilo sedem slovenskih turističnih podjetij in 40 izraelskih partnerjev. Udeležence je zvečer sprejel tudi slovenski veleposlanik Peter Toš.

Slovenijo je v letu 2001 obiskalo nekaj več kot 14.300 izraelskih gostov (32 odstotkov več kot leta 2000), ki so v statistiko na tujih trgih prispevali 37 tisoč prenočitev (21 odstotkov več kot leto prej). Izraelski gostje najraje obiskujejo slovenska naravna zdravilišča, Ljubljano, pa tudi Bled, Bohinj oziroma Triglavski nacionalni park.

Med prihodnjimi dogodki na področju pospeševanja prodaje slovenske turistične ponudbe velja omeniti jutrišnjo predstavitev v Zagrebu, aprila pa bo STO pripravila tudi delavnico v Beogradu. Že nekaj mesecev pa se STO s svojimi slovenskimi partnerji pripravlja na največji letošnji dogodek, sodelovanje na berlinski borzi ITB (sporočilo sledi).
konec-