O-STA

Citi in Financial Times sta zagnala projekt nagrad za domiselnost za nove voditelje v razvijajočih mestih po vsem svetu

17. november 2011

Citi, Financial Times in INSEAD bodo nagradili inovativne urbane rešitve v izobraževanju, energetiki, zdravstvu in infrastrukturi

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - Citi in Finanial Times (FT) sta napovedala zagon FT/Citi nagrad za domiselnost: urbane ideje v dejanjih - globalni program, ki bo prepoznal posameznike, ki so v odgovor na izzive urbanega okolja razvili revolucionarne rešitve v korist mesta in mestnih skupnosti na področju izobraževanja, energetike, zdravstva in infrastrukture.

Danes več kot polovica svetovnega prebivalstva živi v mestih in po pričakovanjih bo ta številka v prihodnjih desetletjih še rasla. Zato se je vedno bolj potrebno spoprijeti z izzivi urbanizacije in najti rešitve za modernizacijo infrastrukture, izboljšanje učinkovitosti, izboljšanje kakovosti življenja ter spodbujanje trajnostne rasti in razvoja. Ta globalni program smo razvili kot priznanje za nove voditelje katerih rešitve pomagajo mestom na poti do boljše, hitrejše in bolj učinkovite prihodnosti.

"Citi se s svojim strokovnim znanjem vsak dan sooča z izzivi v mestih 100 držav," je povedal predsednik uprave Citija Vikram Pandit. "Naša 200. obletnica sovpada z rastočim pomenom mest in veseli smo, da lahko nagradimo predane posameznike katerih ideje dajejo zagon rasti in gospodarskemu napredku v teh urbanih središčih."

V sled svoje prisotnosti po vsem svetu ima Citi edinstven vpogled v kompleksnost urbanega okolja. V okviru svojih iniciativ kot je Citi for Cities (Citi za mesta) dela s strankami in partnerji po vsem svetu tako v javnem kot zasebnem sektorju z namenom izboljšanja javnih storitev, trgovanja, širitve finančne vključenosti in usmerjanja napredka digitalne in mobilne tehnologije ter tehnologije kartic.

Za projekt iskanja novih voditeljev, ki spreminjajo urbana središča, je Citi v partnerstvu s Financial Timesom za razvoj nagradnih kriterijev in metod najel INSEAD, eno vodilnih in največjih poslovnih šol na svetu, ki se osredotoča na inovativno vodenje.

"V zadovoljstvo nam je, da bomo v povezavi s Citijem počastili posameznike, ki na trg prinašajo inovacije in se spopadajo s potrebami pospešenega procesa urbanizacije," je povedal Ben Hughes, globalni prodajni direktor in podpredsednik uprave pri Financial Timesu. "Ob soočanju z velikimi izzivi in v iskanju izvrstnih rešitev je veliko posameznikov in organizacij po vsem svetu pokazalo ustvarjalnost, iznajdljivost in prizadevnost. Najboljše bomo počastili v naših revijah, internetnih poročilih, konferencah in z nagradami."

"Novi izzivi zahtevajo novo miselnost," pravi Bruno Lanvin, izvršni direktor INSEAD eLaba. "Ponosni smo, da lahko sodelujemo s Citijem v sklopu te aktualne svetovne platforme, ki bo nagradila najbistrejše glave, ki rešujejo urbane izzive po vsem svetu."

Proces nagrajevanja

Prijave za FT/Citi nagrade za domiselnost bomo sprejemali preko interneta od 17. novembra 2011 do 26. marca 2012. FT in INSEAD pregledala vsako prijavo in preverila ali ustreza pogojem. Finaliste in zmagovalce bo izbrala mednarodna strokovna žirija.

Finalisti bodo razglašeni v seriji revij, ki jih bo leta 2012 objavil FT, povabljeni pa bodo tudi na regionalne konference, ki bodo ob udeležbi glavnih voditeljev teh področij potekale skozi celo leto 2012 z namenom nadaljevanja dialoga o urbanih izzivih in rešitvah. Zmagovalce posameznih kategorij in glavnega zmagovalca bomo razglasili na večerni podelitvi novembra 2012. Prijavnico, pogoje in več podrobnosti o programu najdete na: www.ft.com/ingenuity.

O Citiju:

Citi, vodilno globalno podjetje na področju finančnih storitev, vodi okoli 200 milijonov računov in posluje v preko 160 državah in ozemljih. Citi potrošnikom, korporacijam, vladam in institucijam zagotavlja širok nabor finančnih produktov in storitev, vključno s potrošniškim bančništvom in krediti, podjetniškim in investicijskim bančništvom, borznim posredovanjem, transakcijskimi storitvami in upravljanjem premoženja. Dodatne informacije lahko najdete na www.citigroup.com.

Dodatne informacije so na voljo na www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

O Citi for Cities

Citi for Cities (Citi za mesta) je iniciativa, ki izkorišča najboljše kar Citi lahko nudi po vsem svetu, za pomoč mestom, da postanejo bolj učinkovita z zagotavljanjem sredstev za trgovino in modernizacijo, in z usposabljanjem prebivalcev, da lahko dostopajo do storitev, ki izboljšujejo življenje in razvoj. Citi želi pomagati mestom, da izpolnijo svoja prizadevanja v najpomembnejših ekosistemih, ki poganjajo mesto, vključno z administracijo, cestami in prevozom, vstopnimi točkami, energetiko in komunalno infrastrukturo, delovnimi mesti in izobraževanjem, zdravstvom in varnostjo ter regeneracijo in razvojem. Razpon Citijevega sodelovanja z mesti zajema tako javni kot zasebni sektor, finančni sektor ter prebivalce in skupnosti v katerih živijo. Za več informacij obiščite www.citiforcities.com.

Kontakti

Odnosi z javnostmi

Liz Fogarty, 212-559-0486

Vir: Citigroup Inc.

Powered by Business Wire