O-STA

Banka Citi bo vključila Južno Afriko v indeks WGBI

17. april, 2012 17:58 UTC

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Banka Citi je sporočila, da je indeks obveznic Republike Južne Afrike (South African Government Bond Index) postal primeren za vključitev v globalni vladni indeks World Government Bond Index (WGBI). Profil indeksa za april 2012 ustreza vsem trem zahtevam WGBI - glede velikosti, bonitetne ocene in odsotnosti ovir za vstop.

Če bo Republika Južna Afrika izpolnila vse kriterije WGBI tudi v majskem in junijskem profilu 2012, bo postala prvi afriški trg državnih obveznic v indeksu WGBI, s čimer se bo oktobra 2012 število državnih trgov uradno dvignilo na 23.

"To je velika prelomnica za WGBI pri nadaljevanju širjenja raznolikosti trgov, ki jih pokrivamo," je dejal Ernest Battifarano, globalni vodja Oddelka za razvoj in produkcijo indeksa. "Investitorji, ki prej niso jemali v ozir Južne Afrike bodo lahko odslej odkrivali njen vznemirljiv in razvijajoči se trg."

Profil za april 2012 vključuje 11 obveznic Republike Južne Afrike v tržni vrednosti 88,34 milijard ameriških dolarjev. To bo predvidoma predstavljalo 0.44% tržne teže indeksa.

Indeks World Government Bond Index (WGBI) je indeks državnih obveznic, ki trenutno vključuje 22 držav. Kriteriji za vstop v indeks so (1.) minimalna tržna kapitalizacija 50 milijard ameriških dolarjev, 40 milijard evrov ali 5 bilijonov jenov, (2.) boniteta ocena dolgoročnega dolga v domači in tuji valuti A-/A3 bonitetnih hiš S&P ali Moody's in (3.) odsotnost ovir za vključitev. V indeks so vključene obveznice tako razvitih trgov kot trgov v razvoju. Pri vključitvi obveznic v indeks veljajo za vsako državo posebni kriteriji glede izrednih vrednosti.

Citi, vodilna banka na svetu, ima približno 200 milijonov računov strank in posluje v več kot 160 državah in teritorijih. Citi strankam, korporacijam, vladam in inštitucijam nudi široko paleto finančnih izdelkov in uslug, vključno z bančništvom in krediti za stranke, bančništvom in investicijami namenjenimi podjetjem, trgovanjem z vrednostnimi papirji, transakcijami in upravljanjem s premoženjem.

Dodatne informacije lahko najdete na www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

Kontakt:

Mediji:
Citi
Scott Helfman, +1 212-816-9241
Simon Boughey, +44 207508-3864

Vir: Citigroup Inc.

Ivirno sporočilo za javnost je na voljo na http://www.businesswire.com/news/home/20120417006717/en

Podpora: Bussiness Wire