O-STA

Donacija sredstev za nakup ultrazvočnega aparata

Ljubljana, 16. januar - Danes sta predsednik uprave Telekoma Slovenije Ivica Kranjčević in članica uprave, delavska direktorica Darja Senica predsednici Ultrazvočnega društva Ljubljana doc. dr. Nataši Tul Mandić, dr. med., predala donacijo Skupine Telekom Slovenije v skupni vrednosti 20.000 evrov. Z denarjem, ki so ga prispevali tako zaposleni v skupini kot družba Telekom Slovenije, bo ultrazvočno društvo kupilo prenosni ultrazvočni aparat in ga podarilo Kliničnemu oddelku za perinatologijo (Porodnišnici Ljubljana) Ginekološke klinike UKC Ljubljana.

Doc. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., je ob tej priložnosti dejala: " Veseli smo podarjenih sredstev, ki jih bomo porabili za nakup novega ultrazvočnega aprata, ki ga v Porodnišnici Ljubljana potrebujemo v sprejemni ambulanti. Tu vsak dan pregledamo 40 do50 nosečnic, ki pridejo k nam iz cele Slovenije. Nosečnice potrebujejo hitro in dobro obravnavo, saj so nekatere izmed njih hudo bolne, prav tako pa so ogroženi nekateri še nerojeni otroci. Dober ultrazvočni aparat je danes v porodništvu pomemben pripomoček, brez katerega delo ni več mogoče. Zato smo izjemno hvaležni vodstvu in vsem zaposlenim v Telekomu Slovenije, da so se radodarno odzvali na našo prošnjo za pomoč."

Predstavnikom Telekoma Slovenije so se za donacijo zahvalili še as. dr. Tanja Premru Sršen, predstojnica KO za perinatologijo, prof. dr. Adolf Lukanović, strokovni direktor Ginekološke klinike, g. Peter Požun, poslovni direktor Ginekološke klinike, in generalni direktor UKC Ljubljana mag. Simon Vrhunec.

Predsednik uprave Telekoma Slovenije Ivica Kranjčević je ob tem dejal: "V Skupini Telekom Slovenije smo ponosni, da zaposleni že vrsto let povsem samoiniciativno in res zavzeto vsak december zbirajo dobrodelna sredstva in jih namenijo organizacijam ali društvom, ki delujejo z roko v roki s Porodnišnico Ljubljana. Ta osrednja zdravstvena in strokovna institucija zagotavlja visoko kakovost svojih storitev uporabnicam ne glede na to, iz katere slovenske regije prihajajo. Zbranemu znesku donacije zaposlenih v Skupini Telekom Slovenije, ki je letos dosegel kar 10.000 evrov, doda enak znesek tudi matično podjetje."

-### -