O-STA

Telekom Slovenije z akcijo Vozi varno

Ljubljana, 23. januar - Telekom Slovenije je v podporo akciji Javne agencije RS za varnost prometa pripravil posebno ponudbo Vozi varno! Ta uporabnikom mobilnih komunikacij v času akcije od 23. do 27. januarja 2012 nudi 25-odstotni popust pri nakupu naprav za prostoročno telefoniranje.

Telekom Slovenije se je z blagovno znamko Mobitel pridružil preventivni akciji Javne agencije RS za varnost prometa. Cilj preventivne akcije s sloganom "Bodi trenutno nedosegljiv, če želiš ostati živ!" je zmanjšati število smrtnih žrtev, ki so posledica neustrezne uporabe mobilnega telefona, ter širšo javnost seznaniti z nevarnostmi uporabe mobilnega telefona med vožnjo. Po nekaterih tujih raziskavah je namreč nevarnost prometne nesreče kar 4-krat večja, če voznik med vožnjo telefonira. Telekom Slovenije bo v okviru akcije po svojih močeh prispeval k osveščanju javnosti in uporabnikov o nevarnosti uporabe mobilnega telefona med vožnjo in uporabnike mobilnih telekomunikacij kot udeležence cestnega prometa spodbujal k uporabi varnega načina komuniciranja.

Telekom Slovenije uporabnikom priporoča, da si, preden sedejo v vozilo, vklopijo Mobitelovo storitev Telefonski predal, ki dohodne klice samodejno preusmeri na osebni odzivnik. Če mobilni telefon zazvoni med vožnjo, pa je najbolje, da voznik ustavi na varnem mestu in šele nato odgovori na klic. V kolikor slednje ni možno, klic pa je nujen, lahko uporabnik klic varno sprejme prek naprave za prostoročno telefoniranje.

Ker pa vsa vozila še niso ustrezno opremljena z opremo za prostoročno telefoniranje, je Telekom Slovenije v podporo akciji Javne agencije RS za varnost prometa pripravil posebno ponudbo Vozi varno! Tako lahko uporabniki izkoristijo poseben, 25-odstoten popust na vso opremo za prostoročno telefoniranje. Ponudba Vozi varno! velja od 23. do 27. januarja 2012 v vseh Telekomovih centrih in e-trgovini, kjer je na voljo izbira različnih Bluetooth naprav, kot sta na primer Plantronics K100 (v akcijski ponudbi le 44,99 evrov) in Parrot MINIKIT SMART (v akcijski ponudbi na voljo že za 74,99 evrov).

Več o ponudbi Telekoma Slovenije je na voljo na www.mobitel.si, www.telekom.si in etrgovina.mobitel.si.

###