O-STA

Oraclov vstop v Srbijo

Oracle, sicer največja programska hiša za elektronsko poslovanje na svetu, ob svojem petindvajsetletnem jubileju ponovno dokazuje svojo vlogo v vse hitreje rastoči informatizaciji poslovanja.

Po dolgih letih ekonomske in gospodarske izolacije Zvezne republike Jugoslavije se Oracle vrača na to pomembno področje. Oracle Jugoslavija je vrsto let, do začetka mednarodne izolacije ZRJ, na področju južnega Balkana skrbel za informacijsko razvitost tega dela Evrope.

Ob sodelovanju strokovnjakov podjetja Oracle Software iz Ljubljane se sedaj ponovno vzpostavlja Oraclova prisotnost v Srbiji. Predvidena je tudi otvoritev pisarne, ki bo predstavljala osnovo njegove prihodnje organiziranosti. Korporacija Oracle, ki je vodilni svetovni dobavitelj programske opreme za upravljanje s podatki in druga največja programska hiša na svetu in nudi podatkovne in aplikacijske strežnike, razvojna orodja in aplikacije, skupaj s svetovanjem, izobraževanjem in tehnično podporo v več kot 145 državah v svetu, bo namreč kmalu ponovno odprla podjetje Oracle Jugoslavija. Prve marketinške in prodajne aktivnosti se v Beogradu že izvajajo, v četrtek 28.3. bo prva velika predstavitev Oraclove tehnologije in rešitev v Beogradu Ta prireditev se bo v prihodnje razvila v srbsko različico slovenske konference SIOUG, ki je že postala ena najpomembnejših računalniških konferenc v Sloveniji. Prav tako pa že nekaj časa potekajo pogovori z največjimi in najpomembnejšimi uporabniki, ki so imeli v zadnjih letih zelo oteženo pot do potrebnih informacij. Dokler ne bo odprta Oraclova pisarna v Beogradu, bodo vsi posli vodeni iz ljubljanskega regijskega Oraclovega centra.

Dokaz pomena Oraclove prisotnosti v tem delu južnega Balkana je pogodba o sodelovanju in uvajanju sodobnih informacijskih tehnologij, ki jo je Oracle podpisal s srbsko vlado. V imenu srbske vlade je pogodbo podpisal prof.dr. Dragan Domazet, minister za znanost, tehnologijo in razvoj in ob tem poudaril pomen vračanja Oracla na jugoslovansko tržišče.

O družbi Oracle Corporation

Oracle Corporation je vodilni svetovni dobavitelj programske opreme za upravljanje s podatki in druga največja programska hiša na svetu. Z letnim prihodkom v višini 11 milijard dolarjev Oracle nudi podatkovne in aplikacijske strežnike, razvojna orodja in aplikacije, skupaj s svetovanjem, izobraževanjem in tehnično podporo v več kot 145 državah v svetu.

Za dodatne informacije o Oraclu si oglejte spletne strani www.oracle.com in www.oracle.si, oziroma kontaktirajte: