O-STA

Dan brez cigarete v Lekarni Ljubljana

Ljubljana, 25. 1. 2012

V Lekarni Ljubljana pripravljajo 31. 1. 2012 DAN BREZ CIGARETE. Osveščali bodo o nevarnostih kajenja na zdravje, izvajali bodo meritve ogljikovega monoksida v izdihanem zraku in predstavili svoj program odvajanja od kajenja.

.

Opis fotografije: Silva Zamljen, inž. farm., Lekarna Ljubljana, vodja programa Opustimo kajenje

Ob Dnevu brez cigarete, 31. 1. 2012, želi Lekarna Ljubljana osveščati ljudi o negativnih posledicah kajenja na zdravje. Na ta dan bodo v Centralni lekarni na Prešernovem trgu 5 izvajali brezplačne meritve ogljikovega monoksida v izdihanem zraku za imetnike kartice zvestobe, in sicer med 10. in 19. uro.

23. 2. 2012 pripravljajo tudi brezplačno predavanje za imetnike kartice zvestobe Lekarne Ljubljana z naslovom Opustimo kajenje, predavala bo strokovnjakinja Silva Zamljen, inž. farm., ki je v letu 2011 že uspešno odvajala od kajenja. Predavanje bo v Viteški dvorani v Križankah, ob 18. uri. Po predavanju bodo zainteresiranim izmerili tudi raven ogljikovega monoksida v izdihanem zraku.

Podobno kot v letu 2011 bodo tudi v 2012 izvajali program Opustimo kajenje. V programu bodo udeležencem predstavljene različne tehnike opuščanja kajenja, učinki kajenja na telo, sprostitvene tehnike, zdrava prehrana in nikotinske nadomestne terapije ter njihova varna in pravilna uporaba.

Dodatne informacije:

Anja Ristovič

anja.ristovic@lekarna-lj.si