O-STA

Tiskovno poročilo_SEJMI OKUSOV - GASTexpo & Sladoled & Vino

Prav v času težke gospodarske recesije igrajo sejmi zelo pomembno vlogo, saj predstavljajo učinkovit marketinški in poslovni instrument pri premagovanju težav in pridobivanju novih poslov.

To dokazujejo razstavljalci, ki so se krizi navkljub odločili nastopati na letošnjih sejmih OKUSOV ! S tem dokazujejo, da sodijo v krog tistih, ki se zavedajo, da je v času krize potrebno biti aktiven na vseh področjih !

Na sejmu se bo predstavilo blizu 250 domačih in tujih razstavljalcev s pestrim razstavnim programom in tehnološkimi novostmi.

Strokovni program se bo odvijal pretežno na samih razstavnih paviljonih.

Povzetek strokovnega programa:

SLAŠČIČARSKI & SLADOLEDNI & KUHARSKI SHOW (Dvorana A - Podjetje Valmar A 47)

VSAK DAN !!!

DOPOLDAN:
SLADOLED
ob 10.00
Novosti pri izdelavi sladoleda, degustacija in primerjava med posameznimi različnimi recepturami sladoledov ter predstavitev prvega slovenskega učbenika o sladoledu (Avtorica ga. Bruna JEJČIČ)

SLAŠČICE
ob 11.00
Izdelava tortnih okraskov in porcijskih slaščic

SLADOLED (ponovitev) ob 12.00

POPOLDAN:
SLADOLEDNI IZDELKI
ob 14.00
Izdelava sladolednih bomb, kasat, porcijska pakiranja in zamrznjenih slaščic

KUHARSKE SPECIALITETE ob 15.00
Izdelava slanih jedi

BIO SLADOLED ob 16.00
Tehnologija in izdelava BIO sladoleda.

ŠOLA PIZZE - Novost - Pizza WELNESS

VSAK DAN !!!

Vse dni sejma bodo v dvorani A2 (razstavni prostor št. 101) potekale predstavitve šole pizze iz Italije, ki bo premierno v Sloveniji predstavila WELL pizzo. Deležni boste obilo novih praktičnih znanj in degustacij s strani italijanskih mojstrov pizze !

2. Prvenstvo Slovenije v IZDELAVI SLADOLEDA

Preteklo tekmovanje v letu 2011 je bilo zelo odmevno in uspešno !

Glede na odzive in interes bo prvenstvo postalo tradicionalna prireditev.

Tekmovanje bo potekalo drugi dan sejma v Ponedeljek, 13. FEBRUARJA 2012.

Povzetek pravil tekmovanja:
Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lastnen lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji. Na tekmovanje se lahko poleg lastnika lahko brezplačno prijavijo tudi družinski člani ali sodelavci. Vsak lokal, ki ima lasten proizvodni obrat, lahko prijavi samo enega tekmovalca.
Komisija bo izmed tekmovalcev izbrala šest najboljših sladoledov, ki se bodo uvrstili v finale. Finaliste bo ocenjevala pet članska javna žirija.


OCENJEVANJA VINO

V sklopu sejma bo potekal Izbor vina gostincev, kjer vina ocenjujejo gostinci iz različnih slovenskih regij v času sejma. Pri ocenjevanju sodelujejo tudi povabljeni gostinci iz tujine, s čimer je ocenjevanje pridobilo na mednarodni veljavi !