O-STA

Podjetji Gradis Nizke gradnje d.d. in RGD d.d. sta podpisali pismo o nameri združitve

Na današnji novinarski konferenci sta Gorazd Fale, član uprave Prevent d.d. in Mitja Ribarič, direktor RGD d.d., spregovorila o načrtih v zvezi z združitvijo podjetij Gradis Nizke gradnje d.d. in RGD d.d. Direktorja obeh podjetij, Klavdij Kovačič in Mitja Ribarič, sta pismo o nameri združevanja podpisala v Mariboru v torek, 26. marca 2002. Podjetji bosta z združitvijo zaokrožili ponudbo na področju infrastrukturnih gradenj in s tem dosegali večjo konkurenčnost na trgu.

Gorazd Fale, član uprave Prevent d.d., je ob tem poudaril: "Združevanje obeh podjetij ni samo ambicija lastnika, torej Preventa, ki ima v obeh družbah večinski delež. Zaradi sinergijskih učinkov podpirata združitev tudi upravi obeh podjetij, kar se je pokazalo tudi na seji nadzornega sveta, ki je bila v torek v Mariboru," in povedal, da želi z združitvijo Prevent postati tudi pomemben izvajalec vseh infrastrukturnih del v Sloveniji in na širšem območju.

Skupščine obeh družb naj bi predvidoma do konca leta sprejele ustrezne sklepe o združitvi obeh družb in s tem omogočile formalno izvedbo združitve z vpisom v sodni register.

O vseh nadaljnjih aktivnostih bodo javnost sproti obveščali.