O-STA

Ameriško – rusko srečanje na priložnostni poštni znamki

Prvovrstni svetovni dogodek, ameriško – ruski vrh v Sloveniji, bo Pošta Slovenije obeležila z izredno izdajo priložnostne poštne znamke, ki izide v četrtek, 14. junija 2001, dva dni pred srečanjem ameriškega in ruskega predsednika.

Znamka z nazivno vrednostjo 107 tolarjev ima izredno vsebinsko vrednost, saj gre za dogodek, ki presega vse dosedanje državniške obiske tako po pripravah kot po zanimanju svetovnih medijev. Oblikovalec Miljenko Licul je za motiv izbral ameriško in rusko zastavo; v spodnjem delu znamke je postavil v ospredje Zmajski most oziroma silhueto Ljubljane. Znamke so natisnjene v bloku z eno znamko, ki jo na modri podlagi obkrožajo zvezde – vesolje, in v polah po 25 znamk.

Znamke bodo v času vrhunskega srečanja na ogled: v posebnem turistično–informacijskem centru Mestne občine Ljubljana na Stritarjevi ulici (od 14. – 26. junija 2001), v Cankarjevem domu (od 15. – 17. junija 2001) in na vseh poštah v Sloveniji od 14. junija 2001 dalje.

Na Pošti 1101 Ljubljana, na Čopovi ulici, pa bo v četrtek, 14. junija 2001, na voljo tudi žig prvega dne. Več o znamkah lahko preberete na spletnih straneh www.posta.si v Deželi znamk.