O-STA

Novinarska konferenca Statistističnega urada - četrtek, 15.3. ob 10.30: publikacija Kakovost življenja

Spoštovani,

vljudno Vas vabimo na novinarsko konferenco,



v četrtek, 15. marca 2012, ob 10.30
v sejni sobi Statističnega urada Republike Slovenije,
v Palači D.S.U., Litostrojska cesta 54, Ljubljana.




Razpravam o merjenju blaginje in družbenega napredka v svetu, ki jih je spodbudilo zlasti znano Stiglitz-Sen-Fitoussijevo poročilo, se s prvim celovitim statističnim prikazom kakovosti življenja v Sloveniji pridružuje tudi Statistični urad RS - z izdajo posebne publikacije z naslovom Kakovost življenja. V knjižici ne odpiramo vprašanj o razsežnostih blaginje, temveč ponujamo s kratkimi komentarji prepletene statistične podatke, ki prikazujejo materialne razmere prebivalcev Slovenije, zdravje ljudi in porabo prostega časa, varnost v bivalnem okolju in odnos do okolja, v katerem živimo.

Tokrat Vam bomo predstavili:

  • statistični pogled na kakovost življenja, prikazan v novi knjižici iz zbirke Brošure - podatke bo pojasnila avtorica Brigita Vrabič Kek, vodja Oddelka za statistiko življenjske ravni;
  • širši pogled na blaginjo s poudarkom na starajoči se družbi bo predstavila izr. prof. dr. Srna Mandič, znanstvena svetnica, predstojnica Centra za proučevanje družbene blaginje na Fakulteti za družbene vede in vodja sekcije za vprašanja družbene blaginje pri Slovenskem sociološkem društvu.


Novinarsko konferenco bo povezovala mag. Irena Križman, generalna direktorica.

Veselimo se Vaše udeležbe.



Nasvidenje v četrtek.