O-STA

Mobitela Nokia Lumia 800 in Nokia Lumia 710 kmalu pri Telekomu Slovenije

Ljubljana, 27. marca - Telekom Slovenije bo uporabnikom v prihodnjih dneh predstavil prva pametna mobitela Nokia z operacijskim sistemom Windows Phone. Mobilnika Nokia Lumia 800 in Nokia Lumia 710 bosta v Mobitelovi ponudbi na voljo že v začetku aprila po nadvse ugodnih akcijskih cenah.

Prva pametna mobitela Nokia s sistemom Windows Phone bo Telekom Slovenije v okviru Mobitelove ponudbe slovenskim uporabnikom predstavil že v začetku aprila. Mobitela Nokia Lumia 800 in Nokia Lumia 710 predstavljata plod sodelovanja družb Nokia in Microsoft, ki želita uporabnikom ponuditi celovito telekomunikacijsko izkušnjo. Poleg tehnološke premišljenosti ju odlikujejo dovršeno industrijsko oblikovanje, trgovina z več kot 60.000 aplikacijami ter hiter in intuitiven operacijski sistem. Kljub številnim funkcionalnostim pa oba mobitela s svojo inovativnostjo zagotavljata enostavno uporabo, ki bo po meri tako manj kot tudi najbolj zahtevnih uporabnikov.


Mobitel Nokia Lumia 800 prinaša osupljivo oblikovanje, živahne barve ohišja ter izjemno izkušnjo uporabe družbenih omrežij in interneta z brskalnikom Internet Explorer 9. Ukrivljen 9,4-centimetrski (3,7-palčni) AMOLED zaslon ClearBlack neopazno preide v ohišje čistih in elegantnih linij. Za hitro delovanje poskrbita procesor hitrosti 1,4 GHz s tehnologijo za pospeševanje strojne opreme in grafični procesor. Tako lahko uporabniki nemoteno dostopajo do številnih multimedijskih vsebin, za kakovost njihovih posnetkov poskrbi kamera z optiko Carl Zeiss, uživajo pa lahko tudi v predvajanju video posnetkov v HD-kakovosti. Za shranjevanje fotografij in glasbe mobitel nudi 16 GB notranjega uporabniškega spomina, hkrati pa je na voljo še dodaten brezplačen prostor v okviru storitve SkyDrive.

Mobitel Nokia Lumia 710 z zamenljivim zadnjim pokrovčkom in številnimi aplikacijami omogoča prilagajanje potrebam in željam vsakega posameznika. Omogoča hitro upravljanje z družbenimi omrežji, takojšnji vpogled v fotografije prijateljem in znancem ter hitro in zanesljivo dostopanje do spletnih vsebin z brskalnikom Internet Explorer 9. Nokia Lumia 710 je sicer na voljo v črni in beli barvi, njen videz pa lahko uporabniki poljubno spreminjajo z zadnjimi pokrovčki v črni, beli, svetlo modri, vijolični in rumeni barvi. Tako kot Nokio Lumia 800 tudi Nokio Lumia 710 poganjata procesor hitrosti 1,4 GHz s tehnologijo pospeševanja strojne opreme in grafični procesor. Uporabnikom tako poleg tehnološke dovršenosti nudi tudi stilski izziv, s katerim lahko mobitel barvno uskladijo s svojimi željami.

Več informacij o ponudbi pametnih mobitelov Nokia Lumia v Mobitelovi ponudbi bo znanih v začetku meseca aprila, na www.mobitel.si in www.telekom.si ter drugih spletnih objavah družbe Telekom Slovenije.