O-STA

22. obletnica ustanovitve ZSKSS

SKAVTINJE IN SKAVTI ŽE 22. LET IZVAJAJMO NOROST KI DELUJE

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), 31.3. praznuje obletnico svoje ustanovitve. Skavtinje in skavti smo v svetu že dolgo poznani po svoji edinstveni energiji, prostovoljstvu, čutu za okolje in vrednosti naše vzgoje.

V Sloveniji si skavtinje in skavti prizadevamo, da našo svetovno skavtsko zapuščino nadgrajujemo in predajamo našim članom, ter skupaj oblikujemo boljšo družbo. To nam uspeva preko našega programa, vzgojnih namenov ter samostojnih in partnerskih akcij. Med odmevnejšimi dogodki je naš prvi vseslovenski Jamboree (tabor vseh slovenskih skavtinj in skavtov), sodelovanje pri akcijah kot je Očistimo Slovenijo, naše samostojne akcije med katere spada tudi Luč miru iz Betlehema, itn.


Ob letošnji obletnici naše ustanovitve, vam sporočamo, da smo v okviru naše zadnje akcije Luč miru iz Betlehema zbrali kar 7500 evrov za Urbana Babiča (dečka, ki se je rodil z anomalijo nog) in 5000 evrov za organizacijo Varna Hiša. Skupno smo torej zbrali kar 12500 evrov, s katerimi smo lahko kot pravi naš ustanovitelj Sir Robert Baden-Powell "pustili svet vsaj za spoznanje boljši".

Za vso vašo podporo se vam v imenu prejemnikov in v našem imenu zahvaljujemo.