O-STA

20.000 naročnikov SiOL TViN-a

Ljubljana, 17. maja - Storitev SiOL TViN, ki jo je Telekom Slovenije uvedel pred štirimi meseci, je bila odlično sprejeta. Danes ima že 20.000 naročnikov. Vsi uporabniki so si skupaj ogledali že za več kot šestnajst tisoč dni ali skoraj štiristo tisoč ur televizijskih programov. Največ uporabnikov do SiOL TViN-a dostopa z osebnimi in prenosnimi računalniki.

Kot je znano, SiOL TViN omogoča ogled televizijskih programov tudi prek spleta na osebnih, prenosnih in tabličnih računalnikih ter na pametnih telefonih. Razširitev SiOL TV na spletno okolje je potreba današnjega časa, ko število zaslonov v gospodinjstvih strmo narašča. Telekom Slovenije je za svoje naročnike na SiOL TV zagotovil pravice za ogled več kot 50 televizijskih kanalov. Do SiOL TViN lahko uporabniki dostopajo na naslovu www.siol.tv ali z mobilnimi aplikacijami prek internetne povezave na območju Slovenije. Naročniki standardne in mega sheme SiOL TV ter TopTria lahko storitev spremljajo brezplačno. Drugi naročniki Telekoma Slovenije lahko dostopajo do spletne videoteke Dkino, televizijskega sporeda in kataloga videovsebin. Dostop do televizijskega sporeda in kataloga videovsebin je možen tudi drugim uporabnikom interneta ne glede na to, ali so naročniki Telekoma Slovenije ali ne. Promocijsko obdobje za brezplačni mobilni prenos podatkov je podaljšano do 31. avgusta. Evropsko nogometno prvenstvo in olimpijske igre si bo torej mogoče brez skrbi ogledati z mobilnimi napravami.

Storitev tako podpirajo najbolj razširjeni operacijski sistemi, kot so Windows, OS X, Android in iOS, vključno z najnovejšimi verzijami. Aplikacijo za iOS si je doslej preneslo več kot sedem tisoč uporabnikov, aplikacijo Android pa dobrih trideset tisoč uporabnikov.

Dostop do spletne televizije SiOL TViN je možen prek spletnega mesta www.siol.tv in mobilnih aplikacij Android in iOS. Za sistema Android in iOS so razvite namenske aplikacije, ki jih je najti v Google Playu ali APP Storu. Z njimi bo spremljanje priljubljenih programov še boljše.

Jubilejni, 20.000. naročnik na SiOL TViN (Grega Gašparič iz Šentvida pri Stični) bo prejel priložnostno darilo - promocijski paket SiOL.