O-STA

Tiskovno poročilo Primorski sejem

Tiskovno poročilo, 24. Maj 2012

Letošnji tradicionalni mednarodni obrtno podjetniški sejem PRIMORSKI SEJEM se bo letos odvijal že 19 - tič in sicer v ustaljenem terminu tik pred poletno sezono, 31.5. - 3.6. 2012 v dvorani BONIFIKA v Kopru in njeni bližnji okolici.

Sejem je pretežno razstavnega značaja in vsako leto razstavljalcem nudi odlične poslovne priložnosti, ki jih le ti s pridom izkoristijo. Sejem je namreč v svojem pravem pomenu obrtno - podjetniški sejem, namenjen razstavi ter sklepanju poslov. V času recesije je le-to še kako pomembno, saj so sejmi v tem času ena izmed najustreznejših in najdostopnejših oblik promocije podjetnikov. Poleg tega šteje Primorska regija med bogatejše regije v Sloveniji v smislu kupne moči kupcev.

Skupaj s sejmom se odvija strokovni program in druge spremljajoče prireditve kot so Istrska kulinarika in vino, v sklopu katere potekajo predstavitve, degustacije in prodaja istrskih tradicioanalnih dobrot in vin; Sončkov Festival - dobrodelna družinska prireditev; Rokodelstvo, kjer se poleg Istrskih rokodelcev predstavijo rokodelci iz ostalih krajev Slovenije. Vsa leta sejem spremlja pester zabavno družabni program, ki traja tudi po zaključku sejma!

Glavnino razstavljalcev predstavljajo podjetja in obrtniki iz Slovenije, povečuje pa se je tudi zanimanje in udeležba razstavljalcev iz Italije. Iz razstavnega programa razstavljalcev prevladuje ponudba s področja opreme za dom, stanovanja in hiše, telekomunikacij, stavbnega pohištva, kopalniške opreme, pohištva, gospodinjskih pripomočkov, turizma (zdravilišč), avtosalon in drugo.

Obisk sejma je brez vstopnine in vsako leto ga obišče več kot 20.000 obiskovalcev. Na sejmu bo razstavljalo blizu 150 razstavljalcev.

VSEBINSKI PROGRAM SEJMA


URNIK SEJMIŠČA

Četrtek,31.5. 201214:00 - 20:00
Petek,1.6. 20129:30 - 21:00
Sobota,2.6. 20129:30 - 21:00
Nedelja,3.6. 20129:30 - 20:00

PESTRA PONUDBA RAZSTAVLJALCEV

OPREMA ZA DOM: stavbno pohištvo (strešne kritine, okna, vrata, fasadni sistemi, police, senčila in drugo) geodetski in gradbeni merilni inštrumenti; zimski vrtovi in vrtno pohištvo; pohištvo in sedežne garniture (standardno in izdelava po meri); ležišča, bio-ležišča in vzglavniki; kuhinjska oprema; ogrevalna tehnika (kotli, bojlerji, toplotne črpalke); kamini; peči; solarni sistemi; klima naprave; čistilne naprave (biološke čistilne naprave); sistemi za izkoriščanje deževnice; gospodinjski aparati (kuhinjski roboti,sesalniki, vražji čisitilec in ostala oprema) in druga oprema za dom; izdelki iz naravnega kamna (stopnice, tlaki, stenske obloge, pulti), masažna tehnika in artikli (masažni stoli, fotelji, blazine, rolerji); masažni bazeni; zaščitna in vzdrževalna sredstva (sredstva za vzdrževanje usnjenih in tekstilnih izdelkov)keramični brusilci, zaščite in premazi za les, barve za dom,; AVTO SALON ; Predstavitev ZDRAVILIŠČ in TERM (počitnice, wellnes programi); ZDRAVILSTVO (zelišča; zeliščna kozmetika; zdrava prehrana; meritve krvnega tlaka, sladkorja, holesterola in pljučne funkcije; svetovanje); POSLOVNE STORITVE (poslovni programi, zavarovanja; izobraževanje; projektiranje; razne storitve), oglaševanje in tiskarstvo (stenske dekoracije in promolive table; ŠIROKA POTROŠNJA: otroške igrače, gospodinjska in usnjena galanterija; nakit; oblačila, obutev, nogavice in drug zanimiv program!

ROKODELSTVO

Predstavitve domačih in tujih rokodelcev, ki bodo svoje spretnosti predstavili tudi v živo (umetno steklarstvo, ročne poslikave; peščene slike; unikatno kovaštvo, leseni izdelki, izdelki iz umetnih mas in gline, tkani tepihi; volnene pletenine);

ISTRSKA KULINARIKA in VINO

Degustacije in prodaja istrskih tradicionalnih dobrot z degustacijami vina.

STROKOVNI PROGRAM

Dvorana Bonifika Sejna soba, - Zore Perello Godina 2, 6000 Koper.

Predavanja in delavnice so namenjene obrtnikom in podjetnikom. Vabljeni tudi ostali obcani, študentje, dijakiin ostala zainteresirana javnost.

UDELEŽBA NA PREDAVANJIH IN DELAVNICAH JE BREZPLAČNA!

ČETRTEK 31.MAJA 2012 OB 14.30 URI

Predavanje: PODJETNIŠKA OSEBNOST

mag. Blanka Tacer, Fakulteta za management Univerze na Primorskem

ČETRTEK 31.MAJA 2012 OB 16.00 URI OSNOVE MARKETINGA ZA PODJETNE in KAKO ZVIŠAMO VREDNOST BLAGOVNE ZNAMKE Z vami bosta Svetovalca specialista:Gostujoča predavatelja:

Mag. Brigita LAZAR LUNDER, univ. dipl. ekon., MBA, višješolski predavatelj, Ljubljana,

Bojan Tomc, spec. manag., IDEA, expertize, cenitve - poslovni svetovalec, tržni cenilec, Koper.

Podjetniške ideje: Osnove marketinga za podjetne.Kako v treh korakih uspešno izpeljati marketniški projekt ?Vprašanja in odgovori. Kako zašcitite ime, kako ovrednotite blagovne znamke?

Razlike med zašcito imena podjetja, spletne domene in blagovne znamke.Vrednotenje blagovne znamke kot sredstvo za optimiranje vrednosti podjetja. Vprašanja in odgovori, trije odlicni primeri dobre prakse.

PETEK 01. JUNIJ 2012 OD 15.30 DO 17.00 URE

CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA ORGANIZACIJE, in KAKO ZVIŠAMO VREDNOST BLAGOVNE ZNAMKE Z vami bosta Svetovalca specialista:Gostujoča predavatelja:

Silva VOVK KETE, arhitektka - oblikovalka, Ajdovščina,

Bojan Tomc, spec., IDEA, expertize, cenitve - poslovni svetovalec, tržni cenilec , Koper.

Celostna grafična podoba organizacije: Razlaga pojmov: Celostna grafična podoba (CGP), simbol organizacije, blagovna znamka. Kdaj je čas, da se odločimo za izdelavo ali preoblikovanje CGP?

Kako v štirih korakih uspešno izpeljati projekt CGP? Vprašanja in odgovori. Kako zaščitite ime ter ovrednotite blagovne znamke?Razlike med zaščito imena podjetja, spletne domene in blagovne znamke.Vrednotenje blagovne znamke kot sredstvo za optimiranje vrednosti podjetja. Vprašanja in odgovori, trije odlični primeri dobre prakse.

SOBOTA, 02. JUNIJ 2012 OD 10.00 DO 11.30

OPTIMIRANJE DAVKOV IN DAVČNI VIDIK LICENČNIN, in KAKO ZVIŠAMO VREDNOST BLAGOVNE ZNAMKE

Elica Petek, univ. dipl. ekon., spec. rev., IFIC, investicije, davčno, finančno svetovanje, Celje,

Bojan Tomc, spec. manag., IDEA, expertize, cenitve - poslovni svetovalec, tržni cenilec, Koper.

Program delavnice: Podjetniške ideje:

Kako zaščitite ime, kako ovrednotite blagovne znamke?

Razlike med zaščito imena podjetja, spletne domene in blagovne znamke.

Vrednotenje blagovne znamke kot sredstvo za optimiranje vrednosti podjetja.

Vprašanja in odgovori, trije odlični primeri dobre prakse.

Davčni vidik LICENČNIN in optimiranje organizacije:

Razlaga pojmov: intelektualna lastnina IL, Licenčnina, optimiranje davkov.

Kdaj je čas, da se odločimo za davčno optimiranje in davčno svetovanje?

Kako v štirih korakih uspešno izpeljati davčno optimiranje in ugodnosti licenčnine?

Vprašanja in odgovori.