O-STA

Počitnice so že skoraj tu - čas je za mladinske raziskovalne tabore in ustvarjalne poletne šole

Da mladi lahko počitnice preživijo na čim bolj zanimiv način, v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v času poletnih počitnic tudi letos organiziramo tabore s področja naravoslovja in tehnike, s katerimi jim omogočamo pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje lastnih sposobnosti.

V nedeljo se bodo začeli že prvi letošnji tabori, in sicer se bodo pod Uršljo goro zbrali mladi modelarji, prvič pa se bo poletna šola odvijala tudi na sosednjem Hrvaškem, kjer se bodo mladi skupaj s hrvaškimi vrstniki spoznavali z robotiko in elektroniko. Že v začetku prihodnjega tedna pa se bodo v Ljubljani navdušenci nad kemijo srečali z vsebinami, za katere v šoli navadno zmanjka časa, v Šalovcih se bo začel Mednarodni etnološki mladinski raziskovalni tabor, v Puconcih pa bodo mladi odkrivali svet lončarstva in ekologije.

Mladi se bodo z zanimivimi vsebinami srečevali tudi v nadaljevanju poletja, ko v ZOTKS pripravljamo še druge tabore s področja naravoslovja in tehnike. Seznam vseh taborov in dodatne informacije lahko dobite na spletni strani http://tabori.zotks.si oz. nam pišite na tabori@zotks.si ali nas pokličite na 01 25 13 727.