O-STA

OpenLink sporoča, da bo dobil novega direktorja

2. julij, 2012 17:00 UTC

Kevin Hesselbirg bo nadaljeval delo kot podpredsednik upravnega odbora

UNIONDALE, N.Y.--(BUSINESS WIRE)-- OpenLink Financial LLC, vodilni ponudnik programske opreme za trgovanje z različnimi finančnimi instrumenti na enem mestu in upravljanje s tveganji ter ponudnik storitev na področju energetike, blaga in finančnih dejavnosti, je danes sporočil, da se je Kevin Hesselbirg naznanil odstop z mesta direktorja podjetja ter da se je uradni proces iskanja njegovega naslednika že začel. Ko bo njegov naslednik imenovan, bo g. Hesselbirg postal podpredsednik upravnega odbora in bo nadaljeval svoje delo v vlogi aktivnega svetovalca uprave podjetja oz. upravnega odbora.

Svojo odločitev je g. Hesselbirg pospremil z besedami: "Za mano je več kot desetletje intenzivne rasti, inovativnih izdelkov in gradnje podjetja. Zelo sem ponosen na dosežke kolektiva OpenLink v tem obdobju, saj smo prihodke od leta 1999 povečali z 16 milijonov ameriških dolarjev na več kot 325 milijonov, in se uveljavili kot vodilno podjetje v svojem sektorju, ki oskrbuje bazo strank svetovnega formata s približno 30.000 člani po vsem svetu, ter zgradili organizacijo z več kot 1250 dragocenimi zaposlenimi. Prepustiti direktorski položaj nasledniku je nujna odgovornost in ključen element v dolgoročni strategiji katerega koli rastočega uspešnega podjetja in menim, da je sedaj pravi trenutek za prenos vodstva OpenLinka na novega direktorja, ki bo prinesel novo energijo, izkušnje in ideje ter tako pomagal popeljati podjetje v novo desetletje rasti. To podjetje, njegove stranke in zaposleni so zame zelo pomembni in veselim se, da bom v tem prehodnem obdobju še naprej deloval kot direktor in potem kot podpredsednik in aktivni svetovalec v prihodnjih letih."

OpenLink je danes prav tako sporočil, da bo Robert B. (Brad) Henske, direktor podjetja Hellman & Friedman LLC, največjega delničarja OpenLinka, postal predsednik odbora OpenLinka, ki bo nadzoroval proces imenovanja novega direktorja. G. Henske je ob tem dejal: "Pod Kevinovim vodstvom je OpenLink zrasel v vodilnega ponudnika rešitev in storitev E/CTMR na trgu. Slavimo in spoštujemo obdobje njegovega vodenja OpenLinka in hvaležni smo, da nam bo s svojimi izkušnjami še naprej pomagal v upravnem odboru."

Prehod na novo vodstvo je pomemben korak v naslednje obdobje za OpenLink, ko podjetje nadaljuje s povečevanjem svojih zmožnosti in zmogljivosti na dinamičnih trgih z rešitvami za trgovanje in upravljanje s tveganji za energetske, blagovne in finančne trge in podjetja po vsem svetu. OpenLink je odločen, da bo še naprej nudil najbolj učinkovite in celovite rešitve in usluge svojim strankam ter izpolnjeval njihove potrebe. Prek nedavnih prevzemov in največjih investicij v tehnologijo in inovativne rešitve ter rešitve za nadgradnjo platform podjetje OpenLink nadaljuje z izboljševanjem svojega tržnega deleža na področju storitev E/CTRM in razvojem rešitev, ki so vodilne na trgu, na vseh linijah svojih izdelkov.

G. Hesselbirg se je podjetju OpenLink pridružil leta 1999, sprva kot finančni direktor. Leta 2011 je G. Hesselbirg postal poslovni direktor podjetja, nato pa leta 2007 izvršni direktor podjetja. Pod njegovim vodstvom se je OpenLink razvil iz podjetja z manj kot 20 milijonov ameriških dolarjev prihodkov in 100 strokovnjaki v podjetje z več kot 325 milijonov dolarjev prihodkov, globalno ekipo, ki šteje več kot 1250 ljudi, ter več kot 500 strankami po celem svetu. OpenLink je dobil že številne nagrade, med drugim ga podjetje Gartner uvrstilo med vodilna podjetja v svojem poročilu ETRM Leaders Quadrant, podjetje Energy Risk ga je uvrstilo v sam vrh seznama podjetij za programske rešitve C/ETRM, Commodities Now pa mu je podelilo poslovno nagrado za odličnost na področju CTRM.

O podjetju OpenLink

Podjetje OpenLink, ki je bilo ustanovljeno leta 1992, nudi programske rešitve v podporo odločanju pri upravljanju s transakcijskim ciklom. Programska oprema vključuje finančno in fizično trgovanje z več finančnimi instrumenti na enem mestu, upravljanje s tveganji, procesiranje sorodnih operacij in portfelj upravljanja z globalnimi trgi in podjetji z blagom, energijo in finančnimi storitvami. Gre za hitro rastoče, globalno podjetje, ki je podprto z zasebnim kapitalom, nudi pa programske rešitve in storitve podjetjem, ki se ukvarjajo z energetiko, surovinami, kmetijstvom, gostinstvom ter finančnim inštitucijam.

Izdelki Open Linka, ki so najboljši v svojem razredu, pomagajo strankam pri upravljanju s surovinami, energijo in trgovanju s finančnimi instrumenti v vseh fazah verige trgovanja in dobave. Od ustanovitve leta 1992 je podjetje raslo tako organsko kot prek strateških prevzemov in leta 2011 so po prvih podatkih prihodki od prodaje znašali približno 322 milijonov ameriških dolarjev.

Podjetje nudi storitve več kot petstotim strankam, ki vključujejo bazo podjetij svetovnega formata z dvanajstimi velikimi blagovnimi in energetskimi podjetji v svetovnem merilu, devetimi finančnimi inštitucijami in enajstimi centralnimi bankami, ki so med največjimi na svetu.

Podjetje zaposluje več kot dvesto ljudi v dvanajstih globalnih podružnicah na petih kontinentih. Sedež podjetja je v Uniondalu na Long Islandu v zvezni državi New York, dodatne pisarne pa ima podjetje še v New Yorku, Houstonu, Londonu, Berlinu, na Dunaju, v Torontu, Moskvi, Sao Paulu, Singaporju, Dubaju in v Sydneyju.

OpenLink je dobil številne nagrade in priznanja leta 2011, med drugim ga je podjetje Gartner označilo za vodilno podjetje v sektorju, skupina Energy Risk Magazine za trgovanje z energijo in sisteme za upravljanje s tveganji pa ga je uvrstilo v sam vrh seznama podjetij v razredu.

OpenLink je od oktobra leta 2011 v lasti vodilnega zasebnega investicijskega podjetja Hellman & Friedman LLC.

Za več informacijo o podjetju OpenLink prosimo obiščite: http://www.olf.com/

O podjetju Hellman & Friedman LLC:

Hellman & Friedman je eno izmed vodilnih zasebnih investicijskih podjetij, ki ima pisarne v San Franciscu, New Yorku in Londonu. Od ustanovitve leta 1984 je H&F raslo in sedaj prek hčerinskih skladov upravlja z več kot 25 milijardami ameriških dolarjev sredstev investitorjev, vključno s trenutnim sedmim skladom s približno 9 milijardami dolarji kapitala investitorjev. Podjetje se osredotoča na vlaganja v kakovostne poslovne franšize in deluje kot partner z dodano vrednostjo pri upravljanju v izbranih gospodarskih dejavnostih, vključno s storitvami na področju programske opreme, spleta in digitalnih medijev, finančnih storitev, poslovnih in tržnih dejavnosti, zavarovalništva, medijev, zdravstva in energetike. OpenLink je deseta investicija podjetja na področju programske opreme v 12 letih. Reprezentativne investicije v sektorju programske opreme vključujejo še Activant Solutions, Inc., ellucian Incorporated, Intergraph Corporation, Kronos Incorporated in Vertafore Corporation.

Za več informacij o podjetju Hellman & Friedman prosimo obiščite: http://www.hf.com/

Kontakt:

Cognito
Caitlin Mitchell, 1-646-395-6300
olf@cognitomedia.com

Vir: OpenLink Financial LLC

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na http://www.businesswire.com/news/home/20120702006066/en