O-STA

OpenLink sporoča, da bo novi predsednik uprave podjetja Mark Greene

19. september 2012, 23:05 UTC

Nekdanji direktor podjetja Fair Isaac Corporation ima 30 let izkušenj na področju finančnih tehnologij

UNIONDALE, ZDA - (Business Wire) - OpenLink Financial LLC, vodilni ponudnik programske opreme za trgovanje z različnimi finančnimi instrumenti na enem mestu ter ponudnik rešitev na področju upravljanja tveganj v energetiki ter na področju blaga in finančnih dejavnosti je danes sporočil, da bo na mesto predsednika uprave imenovan dr. Mark N. Greene. Dr. Greene bo direktor postal nemudoma, mesto predsednika uprave pa bo prevzel 19. decembra 2012 po tem, ko bo zaključil dejavnosti ob odhodu iz podjetja Fair Isaac Corporation (FICO), ki ga je zapustil letos. V skladu z julijskimi napovedmi, ko je dosedanji predsednik uprave Kevin Hesselbirg napovedal odhod, ko bo imenovan njegov naslednik, je OpenLink odločil, da g. Hesselbirg nemudoma postane podpredsednik upravnega odbora.

Dr. Greene, ki je star 58 let, je veteran finančnih tehnologij s 30 leti izkušenj na ključnih mestih globalnega vodenja v vodilnih ustanovah, vključno z delovanjem v upravnih odborih ameriške centralne banke Federal Reserve, Citigroupa, IBM in FICO. Preden je letos spomladi zapustil FICO, je delo predsednika upravnega odbora tega podjetja opravljal pet let. Pred tem je bil podpredsednik oddelka za finančne storitve, prodajo in distribucijo v IBM. Diplomiral je na kolidžu Amherst, magisterij in doktorat pa je pridobil na Univerzi v Michiganu - vse na področju ekonomije. Specializiral se je za področje ekometričnih modelov in naprednih analitičnih metod.

Ob novici o imenovanju je Openlinkov začasni predsednik upravnega odbora Brad Henske, izvršni direktor v podjetju Hellman & Friedman LLC, dejal, da "smo vsi veseli, da lahko Marku kot novemu vodji OpenLinka zaželimo dobrodošlico. Zaradi svojih izkušenj pri vodenju velikih podjetij s področja poslovne programske opreme in dobrega poznavanja analiz, poslovne inteligence in upravljanja tveganj je idealna oseba za vodenje naslednje faze razvoja OpenLinka."

Dr. Greene je nad svojo novo vlogo izrazil navdušenje. "OpenLink je nedvomno vodilno podjetje na trgu blaga/energetike ter upravljanja tveganj (C/ETRM) in zelo se že veselim, da bom lahko prispeval k nadaljevanju njegove rasti. Zelo se tudi veselim, da bom svoje izkušnje na področju finančnih storitev in analiz lahko prinesel v OpenLinkova sektorja za kapitalske trge in korporacije. Ti trgi nadaljujejo z iskanjem rešitev z dodano vrednostjo, ki bi zadostile njihovim kompleksnim in razvijajočim se potrebam in ki bi predstavljale strateške priložnosti za robustno rast v današnji globalni gospodarski klimi. Veselim se priložnosti, da bom lahko gradil na trdnih dosežkih Kevina in njegove ekipe in se bom z veseljem obrnil nanj, da bo prehod čim bolj gladek. Veselim se kovanja tesnih vezi z našimi strankami na bližajoči se Konferenci uporabnikov v Montrealu in usmerjanja OpenLinkovega nadaljnjega razvoja v prihodnjih letih, ko bomo širili tako delovanje kot geografsko pokrivanje."

Po 13 letih pri OpenLinku, zadnjih šest tudi v vlogi predsednika upravnega odbora, se je g. Hesselbirg odločil, da nadaljuje svoje sodelovanje z OpenLinkom v vlogi podpredsednika upravnega odbora. "Zadnje desetletje je bilo obdobje intenzivne rasti OpenLinka. Zrel vodja Markovega kalibra bo prinesel svežo energijo, izkušnje in zamisli, ki bodo podjetje ponesli v naslednje desetletje rasti. Veselim se, da bom Marku pomagal, da bo prehod gladek, tako v vlogi podpredsednika upravnega odbora kot tudi v vlogi aktivnega svetovalca."

O OpenLinku

Podjetje OpenLink (www.openlink.com), ki je bilo ustanovljeno leta 1992, nudi programske rešitve v podporo odločanju pri upravljanju s transakcijskim ciklom. Programska oprema vključuje finančno in fizično trgovanje z več finančnimi instrumenti na enem mestu, upravljanje s tveganji, procesiranje sorodnih operacij in upravljanja s portfelji na globalnih trgih za podjetja, ki ponujajo blago, energijo in finančne storitve. Gre za hitro rastoče, globalno podjetje, ki je podprto z zasebnim kapitalom, nudi pa programske rešitve in storitve podjetjem, ki se ukvarjajo z energetiko, surovinami, kmetijstvom, gostinstvom ter korporacijam.

Izdelki OpenLinka, ki so najboljši v svojem razredu, pomagajo strankam pri upravljanju s surovinami, energijo in trgovanju s finančnimi instrumenti v vseh fazah verige trgovanja in dobave. Od ustanovitve leta 1992 je podjetje raslo tako organsko kot prek strateških prevzemov in leta 2011 so pro-forma prihodki od prodaje znašali več kot 300 milijonov ameriških dolarjev.

Podjetje ima preko 500 strank, vključno z 12 največjimi svetovnimi podjetiji s področja energetike in blaga, devetimi največjimi finančnimi ustanovami ter 11 največjimi centralnimi bankami na svetu.

Podjetje zaposluje več kot tisoč dvesto ljudi v dvanajstih globalnih podružnicah na petih kontinentih. Sedež podjetja je v Uniondalu na Long Islandu v zvezni državi New York, dodatne pisarne pa ima podjetje še v New Yorku, Houstonu, Londonu, Berlinu, na Dunaju, v Torontu, Moskvi, Sao Paulu, Singapurju, Dubaju in v Sydneyju.

OpenLink je dobil številne nagrade in priznanja za leto 2011, med drugim ga je podjetje Gartner označilo za vodilno podjetje v sektorju, skupina Energy Risk Magazine za trgovanje z energijo in sisteme za upravljanje s tveganji (C/ETRM) pa ga je uvrstilo v sam vrh seznama podjetij v razredu.

OpenLink je od oktobra leta 2011 v lasti vodilnega zasebnega investicijskega podjetja Hellman & Friedman LLC.

O podjetju Hellman & Friedman LLC:

Hellman & Friedman (www.hf.com) je vodilno zasebno investicijsko podjetje, ki ima pisarne v San Franciscu, New Yorku in Londonu. Od ustanovitve leta 1984 je H&F zbralo in prek hčerinskih skladov upravljalo z več kot 25 milijardami ameriških dolarjev sredstev investitorjev, vključno s trenutnim sedmim skladom s približno 9 milijardami dolarji vloženega kapitala. Podjetje se osredotoča na vlaganja v kakovostne poslovne franšize in deluje kot partner z dodano vrednostjo pri upravljanju v izbranih gospodarskih dejavnostih, vključno s storitvami na področju programske opreme, spleta in digitalnih medijev, finančnih storitev, poslovnih in tržnih dejavnosti, zavarovalništva, medijev, zdravstva in energetike. OpenLink je deseta investicija podjetja na področju programske opreme v 12 letih. Reprezentativne investicije v sektorju programske opreme vključujejo še Activant Solutions, Inc., ellucian Incorporated, Intergraph Corporation, Kronos Incorporated in Vertafore Corporation.

Kontakt:

Cognito

Caitlin Mitchell, 1-646-395-6300

olf@cognitomedia.com

Vir: OpenLink Financial LLC

Distribuira: Business Wire

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na:

http://www.businesswire.com/news/home/20120919006970/en