O-STA

V soboto bo v BTC City potekala proslava ob 90. letnici Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije

V soboto, 14. julija, bo pred Vodnim mestom Atlantis potekala slovesnost ob 90. letnici Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije. Prireditev se bo s povorko pričela ob 10. uri, sledil bo pozdravni nagovor predsednika Zveze ZŠAM Slovenije Janka Vebra in predstavnika Ministrstva za promet in infrastrukturo Bojana Žlendra. Slavnostni govornik na prireditvi bo predsednik RS, dr. Danilo Türk, ki je tudi slavnostni pokrovitelj prireditve. Posebni gost na prireditvi bo predsednik svetovne organizacije poklicnih voznikov UICR, Ludwig Büchel.

Ob tej priložnosti bo predsednik ZŠAM, Janko Veber, podelil tudi priznanja Zveze ZŠAM Slovenije. Najzaslužnejšim posameznikom članom ZŠAM bodo podeljene plakete za življenjsko delo v zahvalo za njihovo dolgoletno prostovoljno delo v organizaciji, prav tako bodo podeljena priznanja članom in združenjem za nesebično pomoč in sodelovanje pri razvoju organizacije. Ob tej priložnosti bodo podeljene tudi plakete podjetjem in institucijam, ki sodelujejo z ZŠAM pri izvajanju njegovega poslanstva. Dogodka se bodo sicer udeležili številni ugledni gostje, predstavniki Državnega zbora RS, predstavniki vlade RS, predstavniki različnih nevladnih organizacij, delegacija svetovnega združenja poklicnih voznikov UICR ...

Zveza ZŠAM Slovenije je organizacija voznikov, avtomehanikov in prevoznikov. Ustanovljena je bila leta 1922, sestavlja pa jo 51 združenj, v katerih deluje prek 7.500 članov in prostovoljcev. Zveza pomemben del svojega poslanstva namenja skrbi za večjo prometno varnost vseh udeležencev v prometu, dvigu prometne kulture, prizadeva pa si tudi za izboljšanje položaja poklicnih voznikov in avtomehanikov. Aktivno deluje pri vzgoji in preventivi v cestnem prometu in med drugim sodeluje v akcijah "Prvi šolski dan", "Kolesarski izpiti na osnovnih šolah" in "Varnostni pas - vez z življenjem". Zveza je članica svetovnega združenja poklicnih voznikov UICR in evropske zveze poklicnih voznikov IAGHS.