O-STA

Lexmarkovi tonerji za HP-jeve tiskalnike

Uradne raziskave so pokazale, da so tonerji takoj za papirjem najdražji potrošni material, kar je spodbudilo podjetje Lexmark k lansiranju lastne proizvodne linije tonerjev tudi za ostale blagovne znamke laserskih tiskalnikov, ki jih tržijo pod imenom Linea že leta 1995. Od takrat so prodali že sedem milijonov tonerjev za HP-jeve laserske tiskalnike in ponudili celo doživljenjsko garancijo, oziroma kritje stroškov v primeru uničenja tiskalnika zaradi napak na tonerju. V prejšnjem mesecu so na trg poslali kompatibilne tonerje za serijo Hewlett Packardove laserske tiskalnike iz serije 4000 in 4050 in predstavljajo 10-15% cenejšo alternativo v primerjavi s originalnimi HP-jevim potrošnim materialom.

Lexmark je na svojo linijo Linea nadvse ponosen, saj statistične številke, kot so zelo nizek odstotek vrnjenega materiala (manj kot 0.5%) in prodajni rezultati govorijo svoje. Poleg običajnih tonerjev za serijo HP-jevih tiskalnikov 4000/4050, ki dosegajo ali celo presegajo število izpisanih ldokumentov v primerjavi s originalnimi, je Lexmark na trg ponudil tudi različico ťextra-long-lifeŤ tonerje s 60% večjo zmogljivostjo, katerih cena pa je primerljiva s cenami originalnih HP-jevih tonerjev. BERTL (Business Equipment Research & Test Laboratories) predstavlja neodvisno organizacijo, ki je v svojih laboratorijih testirala kar 144 tonerjev treh proizvajalcev na 28-ih različnih tiskalnikih, s njimi pa so natisnili skupno več kot milijon strani testnega zapisa. Omenjeni test predstavlja enega najbolj poglobljenih v zgodovini testiranja potrošnega materiala za Hewlett Packardove tiskalnike, vsi izsledki pa so govorili v prid liniji Linea. BERTL je na primerjalnem testu originalnih in HP kompatibilnih tonerjev Linei podelila priznanja zmagovalca.

Lexmarkove produkte vključno s linijo Linea pri nas zastopa podjetje Alterna Intertrade d.d. (www.alterna-i.si). Za vse informacije pokličite Dominika Selana na telefon 01/ 520 28 28, lahko pa mu tudi pišete na naslov dominik.selan@alterna-i.si.