O-STA

Marchon Eyewear prevzema Scandinavian Eyewear

3. oktober 2012, 18:27 UTC

MELVILLE, N.Y.--(BUSINESS WIRE)-- Marchon Eyewear, Inc. je danes naznanil, da prevzema švedskega proizvajalca očal Scandinavian Eyewear.

Podjetje Scandinavian Eyewear, ki je bilo osnovano leta 1948, izdeluje okvirje za očala že skoraj 65 let in je vodilno podjetje na tem področju v nordijski regiji. SKAGA, lastna znamka podjetja Scandinavian Eyewear, je ustvarila prepoznaven pečat v industriji očal.

Prevzem bo podjetju Marchon omogočil, da vstopi v pomemben delež, ki ga ima podjetje na skandinavskem trgu, in razširi distribucijo lastnih in licenčnih znamk po svetu.

Claudio Gottardi, predsednik in direktor Marchona, je povedal: "Prevzem Scandinavian Eyewear je še en trenutek ponosa v Marchonovem stremljenju k stalni globalni širitvi in strateških načrtih za rast. To podjetje ima bogato dediščino in mogočno zgodovino. Kombinacija visoke kakovosti, strokovne spretnosti in klasičnega oblikovanja se popolnoma sklada z Marchonovimi osnovnimi vrednotami. Veselimo se nadaljevanja in nadgrajevanja vrednosti znamk in svetovne navzočnosti Scandinavian Eyewear v partnerskem sodelovanju."

Poleg znamke SKAGA ima podjetje širok nabor drugih znamk in vsaka ima edinstven slog in karakter. Obširen seznam vključuje znamke Oscar Jacobson, Pilgrim, Lexington in FACE Stockholm, kot tudi sodelovanje s priznanima švedskima oblikovalcema Oscarjem Magnusonom in Efvo Attling. Joakim Broback, direktor Scandinavian Eyewear, je povedal: "To je pomemben dan za Scandinavian Eyewear. Z navdušenjem gremo v prihodnost pod usmeritvami in vodstvom Marchona. Prepričani smo, da bosta njihovo strokovno znanje in podpora okrepila tako naše znamke kot naše podjetje, zdaj ko gremo naprej skupaj, v tandemu."

O podjetju Scandinavian Eyewear

Podjetje Scandinavian Eyewear, ki je bilo ustanovljeno leta 1948, je eno vodilnih na nordijskem trgu. Podjetje ima tudi dobro utrjeno mednarodno prodajo na številnih trgih, kot so ZDA, Kanada, Velika Britanija, Poljska, Nizozemska, Rusija in baltske države. V trenutnem naboru znamk Scandinavian Eyewear so poleg lastne znamke Skaga tudi številne druge pomembne licenčne znamke: Efva Attling, Oscar Magnuson, Lexington, Pilgrim, Oscar Jacobson in FACE Stockholm.

O podjetju Marchon Eyewear, Inc.

Marchon Eyewear, Inc. je eden največjih svetovnih proizvajalcev in distributerjev kakovostnih korekcijskih in sončnih očal. Podjetje svoje izdelke trži pod prestižnimi znamkami, med katerimi so Calvin Klein Collection, ck Calvin Klein, Calvin Klein Jeans, Chloé, Diane von Furstenberg, Dragon Alliance, Emilio Pucci, Fendi, Flexon®, Jil Sander, Karl Lagerfeld, Lacoste, Michael Kors, Nautica, Nike, Nine West, Salvatore Ferragamo, Sean John in Valentino. Marchon, ki ima sedež v New Yorku in regionalne pisarne v Amsterdamu, Hong Kongu, Tokiu in Benetkah, svoje izdelke distribuira preko številnih lokalnih podružnic, ki nudijo izdelke več kot 80.000 strankam v preko sto državah.

Kontakti:

Marchon Eyewear, Inc.
Robert Schienberg, 631-629-3200
rschienberg@marchon.com

Vir: Marchon Eyewear, Inc.

To novico lahko preberete preko spleta na spodnji povezavi:
http://www.businesswire.com/news/home/20121003006418/en