O-STA

Sony Xperia T ekskluzivno v Mobitelovi ponudbi

Ljubljana, 8. novembra - Telekom Slovenije z današnjim dnem kot prvi slovenski operater predstavlja zmogljiv pametni mobilnik Sony Xperia T. Omenjeni mobilnik lahko sicer uporabniki občudujejo v rokah tajnega agenta 007, domačim ljubiteljem inovativnih naprav pa je v Mobitelovi akcijski ponudbi z Izbiro NAJNAJ Premium na voljo že od 1 evra dalje.

Telekom Slovenije v Mobitelovi ponudbi kot prvi v Sloveniji nudi najnovejši mobilnik znamke Sony, model Xperia T, ki ga v najnovejšem filmu uporablja tajni agent 007. Tudi najbolj zahtevne uporabnike bo prepričal z elegantnim oblikovanjem, naprednimi rešitvami in priročno uporabo. Mobilnik Sony Xperia T namreč poganja operacijski sistem Android 4.0 v slovenščini, ima najnovejši dvojedrni procesor s taktom 1,5 GHz ter zaslon na dotik diagonale 11,7 cm (4,55 palca) HD Reality Display s tehnologijo Mobile BRAVIA Engine, ločljivosti 1280 x 720 točk, ki zagotavljata izjemno ostrino in hitrost prikazanih vsebin. Barvna globina zaslona podpira 16 milijonov barv, za čisto sliko pa poskrbi dodatna zaščita zaslona, s katero je bolj odporen na praske. Za še lažjo in bolj enostavno komunikacijo poskrbi uporabniški vmesnik Timescape, ki omogoča bližnjice do različnih komunikacijskih orodij (sporočil SMS in MMS, e-pošte, družabnih omrežij, ...), hkrati pa s tehnologijo NFC omogoča tudi brezkontaktno izmenjavo vsebin. Uporabnik se s svojim mobitelom samo dotakne mobilnega telefona, na katerega želi določeno vsebino prenesti, edini pogoj je, da oba mobilnika uporabljata NFC.

Foto kamera, ločljivosti kar 13 milijonov točk, omogoča izjemno hitro fotografiranje s samodejnim ostrenjem in prepoznavanjem obrazov ter 3D-panoramsko in širokokotno fotografiranje. Poleg tega pa še snemanje video posnetkov v HD-ločljivosti (1920 x 1080 točk). Poleg tega lahko uporabniki vsebine z njihovega mobilnega telefona prikažejo tudi na zaslonu TV-aparata. Pri tem uporabijo brezžično povezavo obeh naprav, funkcija "Preslikava zaslona" pa prenese uporabniški vmesnik mobilnika na TV-zaslon, tako da je upravljanje in izbiranje vsebin res enostavno, brez kablov ali dodatnih navodil za uporabo. Uporabniki lahko na ta način z drugimi delijo svoje fotografije, videoposnetke in glasbo, v ta namen pa lahko uporabijo tudi tehnologijo DLNA (brezžično) ali HDMI (prek žične povezave).

Pametni telefon Sony Xperia T med drugim vsebuje novo aplikacijo WALKMAN, s katero si lahko uporabniki izdelajo več seznamov skladb predvajanja, med njimi poljubno izbirajo, hkrati pa lahko izvedo še, kaj poslušajo njihovi prijatelji na Facebooku. Storitev Music Unlimited jim nudi dostop do več milijonov skladb, medtem ko storitev TrackID omogoča prepoznavanje skladb. Pametni telefon Sony Xperia T v Mobitelovi ponudbi ima tudi funkcijo xLOUD, ki z uporabo grafičnega izenačevalnika prepreči popačenje zvoka pri večji glasnosti.

Poleg hitrega interneta prek tehnologij UMTS/HSUPA/HSDPA in WLAN (HSDPA do 42 Mb/s) mobilnik Sony Xperia T podpira še HD-govor ter nudi 16 GB pomnilnika z razširljivim spominom.

Pametni telefon Sony Xperia T je v Mobitelovi splošni naročniško-prodajni akciji na voljo za 429 evrov, v kolikor se uporabniki pri tem odločijo še za Izbiro NAJNAJ 19 Premium, pa le 1 evro. Izbira NAJ NAJ Premium uporabnikom z dodatkom k mesečni naročnini nudi možnost nakupa najbolj zmogljivih pametnih mobitelov po najnižji ceni, s tem pa pridobijo še možnost uporabe Mobitelovih storitev Mobilna TV in e-pošte Integral brez doplačila. Omenjena akcijska ponudba velja ob vezavi za 24 mesecev.

Več informacij o ponudbi je objavljenih na www.mobitel.si in www.telekom.si.