O-STA

Group-IB vstopa v Adriatik regijo v sodelovanju s slovenskim REAL security

Prikazna slika.

Maribor, 24/06/20 - Singapurska družba za kibernetsko varnost, Group-IB, je podpisala partnersko pogodbo z distributerjem dodane vrednosti REAL security. V skladu z dogovorom bodo banke, podejtja, zasebna in javna podjetja v Adriatiku dobila možnost uporabe orodij za izboljšanje stopnje kibernetske varnosti, ki vključujejo rešitve Group-IB na področju preprečevanja spletnih zlorab, servisih informacij o varnostnih grožnjah in tehnologije varnosti omrežij. Distribucijska pogodba z REAL securityjem nadalje dokazuje resnost vstopa in širitve Group-IB na balkanski trg.

Z kot 15 leti izkušenj na trgu kibernetske varnosti in lastna razvita mreža partnerjev po vseh panogah in državah v regiji, omogočajo REAL security nadaljevanje naporov zagotavljanja maksimalne donosnosti naložb in minimiranje vrzeli v kibernetski varnosti z rešitvami Group-IB za boj proti zlorabam Secure Bank, s strani Gartnerja priznanimi rešitvami spremljanja varnostnih groženj Threat Intelligence, in sistem za prepoznavo nevarnosti anti-APT Threat Detection System. Do dogovora prihaja v času, ko kibernetski napadi in prevare štejejo med ključna tveganja za lokalna podjetja. Po poročilu PWC o spletnih prevarah, je 47 odstotkov anketiranih podjetij v regiji Adriatik že bilo tarča kibernetskih napadov. V istem poročilu so spletne prevare opredelili kot najpogostejši tip gospodarskega kriminala v celotni regiji, ki vključuje Albanijo, Bosno in Hercegovino, Hrvaško, Črno goro, Makedonijo, Kosovo, Srbijo in Slovenijo.

Za REAL security sodelovanje predstavlja priložnost za zagotavljanje rešitev, prilagojenih prostorskim in gospodarskim specifikam, ki organizacijam omogočajo napoved in proaktivno soočanje z napadi. Na napadalce osredotočena kibernetska inteligenca Group-IB zagotavlja popoln vpogled v poglobljenost napadov, razumevanje konteksta ter predvidevanje nadaljnjih napadov - kar v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami, ki le analizira ločene indikatorje. Tako z Group-IB podjetja pridobijo celosten in predvsem bolj odporen sistem kibernetske obrambe.

V okviru pogodbe bo tehnična ekipa REAL security opravila poglobljeno izobraževanje in s tem izboljšali kompetence na področju kibernetske varnosti in s tem zagotavljali tehnično podporo in svetovanje odzivno in v lokalnem jeziku.

"Navdušeni smo, da nas v regiji Adriatik zastopa REAL security," je rekel Nicholas Palmer, direktor mednarodnega razvoja prodaje pri Group-IB. "Podjetje ima široko mrežo partnerjev in podkovan kader tako na področju podpore uporabnikom, kot tudi prodaje, z dokazano uspešnostjo pri upravljanju strank iz bančnega, vladnega in zasebnega sektorja. Še pomembneje, je REAL security prav taka, kot Group-IB - hitro-rastoče, dinamično podjedje, ki nam bo pomagalo osvežiti ponudbo na trgu kibernetske varnosti."

"Danes se vlade in podjetja soočajo s številnimi izzivi, ko gre za doseganje svojih varnostnih ciljev," pravi Renato Uhl, soustanovitelj in izvršni direktor, REAL security d.o.o. "V čast nam je zastopati Group-IB, uradnega partnerja mednarodnih borcev za kibernetski kriminal. Njihove rešitve so vključene v druge inteligentne platforme za obveščanje o grožnjah, kot je ThreatQuotient, ki je že partner REAL security. Tako Group-IB zagotavlja popoln vpogled, dostop in prepoznavo nevarnosti, ki jih drugi ponudniki preprosto nimajo, še posebno na področju groženj v finančnem sektorju. Partnerstvo z Group-IB je pomemben člen v ponudbi REAL security in s katerim še krepimo našo zavezo zagotavljanja celovitih rešitev na področju korporativne varnosti podjetjem v regiji. REAL security bo skladno s pogodbo o distribuciji dodane vrednosti izvajal aktivnosti na področju širjenja ozaveščenosti in rešitvah, ki jih ponuja Group-IB, kot tudi pri razvoju prodajnega kanala, s široko partnersko mrežo in kvalitetno bazo končnih strank."

O REAL security:

REAL security d.o.o. je distributer dodane vrednosti, specializiran za področje kibernetske varnosti, ki je prisoten v 9 državah, vključno s Slovenijo, Hrvaško in Srbijo. Portfelj kakovostnih, zanesljivih in preizkušenih rešitev vodilnih svetovnih proizvajalcev implementira mreža več kot 300 lokalnih partnerjev in svetovalcev, rešitve pa uporablja več kot 1500 podjetij, finančnih in javnih institucij. Ekipe strokovnjakov na področju prodaje in tehnike zagotavljajo kvalitetne storitve svetovanja, načrtovanja in izvedbe projektov na področju prepoznavanja tveganj, opredelitve prednostnih nalog za odpravljanje vrzeli v informacijski varnosti in zagotavljanja varnosti pred grožnjami v prihodnosti. Za več informacij, obiščite www.real-sec.com.

O Group-IB:

Group-IB je singapurski ponudnik rešitev, specializiranih za zaznavanje in preprečevanje kibernetskih napadov, spletnih prevar, varovanje intelektualne lastnine in visokoprofilnih kibernetskih preiskav. Rešitev Threat Hunting Intelligence je pridobil nazive, kot so "najboljši v razredu" s strani Gartnerja, Forresterja in IDC. Tehnološko vodstvo Group-IB temelji na 17-letih izkušenj s kibernetskimi preiskavami po celem svetu in skupno več kot 60.000 urami aktivnosti pri odzivih na incidente v enem največjih forenzičnih laboratorijev in centru CERT-GIB, ki zagotavlja neprestano spremljanje in odziv na kibernetske incidente. Group-IB je partner Europola in je priporočen s strani OSCE kot ponudnik rešitev kibernetske varnosti.

Izkušnje, lov na grožnje in inteligentne rešitve so združene v sofisticiranemu ekosistemu programskih in strojnih rešitev podjetja Group-IB, ki so ustvarjene za spremljanje, identifikacijo in preprečevanje kibernetskih groženj.

Naš cilj je varovanje strank v spletnem prostoru z uporabo inovativnih izdelkov in rešitev.

Za več informacij, stopite v stik https://www.group-ib.com ali pr@group-ib.com oz. +65 3159-3798.