O-STA

Umetna inteligenca in strojno učenje - kako nam lahko olajšata delo in življenje

V sodobnem digitalnem svetu tehnološki napredek hitro spreminja naš način dela in življenja. Umetna inteligenca in strojno učenje sta postala ključna pojma digitalnega sveta in že danes močno vplivata na naše delo in vsakdanje življenje.

Sposobnost računalniških sistemov, da analizirajo ogromne količine podatkov in iz njih izluščijo pomembne vzorce, nam omogoča boljše odločanje in optimizacijo procesov v različnih industrijskih panogah. V vsakdanjem življenju pa poznamo, na primer, pametne asistente, kot so Siri, Alexa in Google Assistant, ki lahko na govorni ukaz upravljajo naše naprave, poiščejo informacije, opravijo celo spletni nakup. Na strojnem učenju temeljijo tudi priporočilni sistemi, ki omogočajo, da dobimo personalizirane predloge za filme, glasbo ... Da ne govorimo o številnih drugih orodjih, podprtih z umetno inteligenco, ki nam pomagajo pri generiranju besedil, grafik, prevajanju, delanju povzetkov ...

Seznanite se z umetno inteligenco in strojnim učenjem

Če si želimo s pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja olajšati vsakdanje življenje in delo, je dobro, da smo seznanjeni z njunim delovanjem in uporabo. V ta namen so na ICT akademiji, ki deluje v okviru Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko UL, oblikovali poseben intenziven program Uvod v umetno inteligenco in strojno učenje.

Program je oblikovan tako, da ne glede na panogo, v kateri delate, dobite praktičen vpogled v zmožnosti, trende in praktične primere uporabe tehnologij umetne inteligence in strojnega učenja. Po opravljenem programu boste bolje razumeli delovanje umetne inteligence in strojnega učenja ter poznali trende in načine uporabe, ki vam bodo omogočali, da čim bolj učinkovito izkoristite prednosti - tako pri poslovnih kot osebnih aktivnostih, - ki jih ponuja to hitro rastoče področje.

Usposabljanje bo vodila izkušena ekipa strokovnjakov iz Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, namenjeno pa je vsem profilom, tudi brez tehničnega predznanja, saj se področje umetne inteligence in strojnega učenja dotika vseh delovnih področij in panog.

Kdaj: četrtek, 21. september ob 8.30

Kje: na daljavo - povezavo do spletne učilnice prejmete pred dogodkom

Več o usposabljanju in prijave: http://ict-academy.eu/sl/3/275/uvod-v-umetno-inteligenco-in-strojno-uenje